De stad Coventry in de West Midlands - Engeland

De kathedraal van Coventry in de West Midlands, Engeland St Mary's Guildhall in Coventry, Engeland Ford's Hospital in Coventry, Engeland Stadhuis van Coventry in de West Midlands, Engeland hotels boeken via GBLHet stadhuis van Birmingham in Engeland Kenilworth Castle in Warwickshire Warwick Castle in Engeland Packwood House in Warwickshire, Engeland Stadhuis van Leicester in Engeland Stanford Hall in Leicestershire, Engeland

Informatie over deze bestemmingHet oude centrum van Coventry in Engeland

Coventry is een stad in het graafschap en regio West Midlands in Engeland. Het telt ongeveer 320 duizend inwoners en door haar positie is ze zowat in het midden van Groot-Brittannië gesitueerd. Deze stad was één van de ongelukkigen tijdens de Tweede Wereldoorlog want ze is grotendeels verwoest door Duitse luchtbombardementen. Coventry. Daardoor is helaas het oude centrum in vlammen opgegaan. Een deel van de oude 14e eeuwse kathedraal staat nog overeind en daar heeft men na de oorlog een nieuwe kathedraal naast gebouwd. U kunt deze plek bezichtigen, inclusief de binnenkant van het nieuwe gebouw. Veel oude gebouwen bestaan dus niet meer maar er zijn wel uitzonderingen. Zo kunt u in het Cathedral Quarter de prachtige St Mary's Guildhall bezichtigen. Elders in de stad zult u nog de deels houten gebouwen Ford's Hospital en Cheylesmore Manor Gatehouse kunnen zien. De eerste is te bezoeken op speciale open dagen en de tweede - ooit onderdeel van het paleis van de Black Prince - wordt verhuurd voor evenementen als trouwerijen. Deze oudste zoon van Koning Richard III was één van de meest succesvolste aanvoerders van de 100 jarige oorlog, de strijd in de 14e en 15e eeuw tussen de huizen Plantaganet en Lancaster.

Coventry werd vanaf de 18e eeuw de plaats die bekend stond om de productie van klokken en horloges en aan het einde van de 19e eeuw werden hier de meeste fietsen ter wereld vervaardigd. Het was sowieso een innovatieve stad op het gebied van transport en wat dat betreft kunt u een kijkje gaan nemen in het Transport Museum waar honderden auto's, motoren en fietsen te zien zijn. Als u van motoren houdt dan zit u in deze specifieke streek zeer goed want op relatief korte rijdafstand van de stad vindt u zowel het National Motorcycle Museum als de Triumph Motorcycles Visitor Experience. In de omtrek zijn ook oude kastelen en landgoederen om te bezichtigen. Denk aan Warwick Castle, Kenilworth Castle, Packwood House en Stanford Hall. Of pak de trein en bezoek één van de andere steden of stadjes in de omtrek als Birmingham, Leicester, Warwick en zelfs Oxford. Tegenwoordig is Coventry een universiteitsstad en was het in 2021 de City of Culture van het Verenigd Koninkrijk, een status die een stad één jaar behoudt. Daardoor worden er evenementen georganiseerd met muziek, dans, theater en dergelijke.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontact


Terug naar:

→ Vakantie vieren in West Midlands en Staffordshire
→ Steden en dorpen in West Midlands en StaffordshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in West Midlands en Staffordshire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers