Havenstad Liverpool in Merseyside - Engeland

De havenstad Liverpool in Engeland De havenstad Liverpool in Merseyside Albert Dock in Liverpool, Engeland Lime Street Station en St George's Hall in Liverpool, Engeland hotel boeken via GBL Speke Hall in Merseyside, Engeland Port Sunlight in Merseyside, Engeland Sefton Coast in Merseyside Croxteth Hall in Merseyside, Engeland Arley Hall in Cheshire, Engeland Chester in Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe stad Liverpool in noord Engeland

Liverpool is één van de grotere steden van Groot-Brittannië en ligt in het graafschap Merseyside, noordwest Engeland. Een mooi gedeelte van de stad is het historische havengebied waar enkele imposante gebouwen te zien zijn en waar u de nodige musea kunt bezoeken. Vroeger was dit één van de belangrijkste havensteden van het Britse Imperium en was samen met het verderop gelegen Manchester economisch van enorm belang. Liverpool was belangrijk voor de handel in katoen maar ook voor de slavenhandel, de duister keerzijde van haar geschiedenis. In het havengebied staat dan ook het World Slavery Museum. Dit stadsdeel behoorde tot recent tot het werelderfgoed en omvat onder andere Pier Head en daar ziet u ook de zogenaamde Three Graces, drie stijlvolle en imposante gebouwen. Dit zijn het Port of Liverpool Building, het Royal Liver Building en het Cunard Building. De stad heeft de werelderfgoedstatus verloren omdat er bepaalde nieuwbouw in het stadsdeel gepland staat.

Verschillende straten en locaties in Liverpool hebben overigens ook gediend als filmlocatie voor de tv-serie Peaky Blinders. Het Georgian Quarter is nog te zien in het populaire koninklijke kostuumdrama Victoria In dit deel van de stad zijn ook enkele mooie musea om te bezichtigen, zoals het Beatles Story Museum, het Merseyside Maritime Museum en Tate Liverpool. In het centrum kunt u ook mooie locaties bezichtigen zoals de stijlvolle St George's Hall, het World Museum en de Walker Art Gallery. De stad heeft ook een vrij nieuwe kathedraal (20e eeuw) en dit is tevens één van de grootste ter wereld. Buiten de stad is ook nog het één en ander te zien. Denk aan de historische huizen Croxteth Hall en Speke Hall maar ook zeker aan Port Sunlight, dat fraaie geconserveerde dorpje aan de andere kant van de Mersey. U kunt er zo met de trein heen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b en appartementen in Liverpool.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Liverpool

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Liverpool te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Voor de hand ligt een overtocht met de nachtboot van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog ongeveer 2,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een korte overtocht naar Dover of een nog langere dienst naar Newcastle. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt, buiten de stad ligt namelijk het Liverpool John Lennon Airport. Vanaf die luchthaven kunt u bijvoorbeeld rechtstreeks met de bus naar de stad. U kunt vanuit de stad uiteraard ook met de trein reizen, bijvoorbeeld naar Manchester, Chester en Londen (station Euston). U kunt vanuit de havens in de stad ook de veerboot pakken naar Ierland en het eiland Man.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cheshire en Merseyside
→ Steden en dorpen in Cheshire en MerseysideOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Cheshire en Merseyside

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers