Greenwich en het maritieme werelderfgoed in Londen

Maritime Greenwich in Londen Maritime Greenwich in Londen Royal Observatory in Greenwich, Londen Wilderness in Greenwich Park, Londen hotel boeken via GBL City of London en de Theems St Paul's Cathedral in Londen Tower Bridge in Londen

Informatie en hotelsGreenwich aan de Thames in Londen, Engeland

Greenwich is de naam van een district en stadje aan de zuidzijde van de rivier de Theems in Londen. Het is befaamd vanwege zijn werelderfgoed. U vindt hier namelijk verschillende prachtige historische gebouwen en musea die onder de verzamelnaam Maritime Greenwich vallen. Behoorlijk dicht bij elkaar kunt u verschillende mooie locaties bezoeken waaronder het National Maritime Museum, de Royal Observatory (observatorium), de oude scheepsvaartschool (Old Royal Naval College), een planetarium en ook twee historische villas met kunstcollecties. Dit zijn het Queen's House en het Ranger's House. Laatst genoemde is ook een filmlocatie van de zeer populaire tv-serie Bridgerton. Het Naval College maakte dan haar opwachting in het nog bekendere The Crown. Aan het water kunt u ook een schip betreden en bekijken, namelijk de Cutty Sark. Dat is vlakbij de plek waar de rivierboten vertrekken naar verschillende locaties in Londen.

Al deze locaties vindt u allemaal in of net buiten het koninklijke Greenwich Park. In dit gebied vindt u ook het oudste hertenpark van Londen, genaamd The Wilderness. U kunt tevens gaan wandelen en niet alleen in het grote park maar ook langs de rivier. In Londen kunt u namelijk het Thames Path volgen, de wandelroute langs de Theems. Als u wilt kunt u dus zo naar centrum wandelen. Als u van een drankje houdt dan zou u de Meantime Brewing Company kunnen bezoeken. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Greenwich.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Andere bestemmingen in Londen

Mogelijkheden om naar Londen te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. U kunt direct met per trein vanaf Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal en Brussel Zuid naar Londen reizen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


De reis naar Londen

Veerboot naar Engeland
Trein naar Engeland
Vliegtuig naar Groot-Brittannië
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over vakantie vieren in Londen
→ Hotels en appartementen in Londen
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers