Richmond, Thames Path en Kew Gardens - West Londen

Kew Gardens tijdens kerst in Londen Kew Gardens lichtshow in Londen Kew Gardens in Londen Richmond aan de Theems in Londen Richmond aan de Theems in Londen hotels boeken via GBLRichmond Park in Londen Isabella Plantation in Richmond Park, Londen Richmond aan de Theems in Londen Ham House vlakbij Richmond aan de Theems in Londen Chiswick House in Londen Hampton Court Palace in Londen

Informatie en hotelsRichmond in Londen aan de Theems

Richmond is een stadje in het westen van Londen. Het heeft ongeveer 20 duizend inwoners en bevindt zich in het district Richmond-upon-Thames, vernoemd naar de rivier die hier doorheen stroomt. In en rondom het stadje zijn verschillende prachtige bezienswaardigheden. U kunt er enkele historische huizen (en tuinen) bezoeken, namelijk Marble Hill House, Ham House en Strawberry Hill House. Vlakbij het stadje is ook het nodige groen te vinden, namelijk het Richmond Park, het grootste koninklijke park van Londen dat tevens een natuurreservaat is en de Kew Royal Botanic Gardens (werelderfgoed). Daar kunt u ook het Kew Palace bezoeken. Deze locaties liggen allemaal bij de rivier en hier komt ook de wandelroute het Thames Path langs. Deze prima bewegwijzerde route gaat langs beide kanten van de rivier dus u kunt vele kilometers wandelen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Richmond.

Kerst vieren in Londen

Elk jaar vindt er één van de grootste kerstfestijnen plaats in Londen en dat is het Hyde Park Winter Wonderland aan de rand van het centrum. Maar ook hier in de Kew Gardens kunt u van november tot in januari een speciale sfeer beleven omdat de tuinen worden verrijkt met speciale verlichting. Deze Christmas at Kew is dan elke dag geopend laat in de middeg en 's avonds. Het traject met verlichting is maar liefst 2 kilometer lang zodat u meer dan een uur kunt rondlopen in het fraaie parklandschap. Kijk hieronder voor de data.

Kerst vieren in LondenWandelen in de omgeving

Deze plaats ligt aan het Thames Path, de meerdaagse wandelroute langs de rivier de Thames. Daarnaast zijn er vlakbij ook mooie kortere wandelingen te maken langs de rivier, zoals naar het historische Ham House en de Kew Gardens of in Richmond Park, het grootste park dat u in Londen kunt vinden. Het is behoorlijk omvangrijk dus u kunt er wel een tijdje rondlopen. Het is tevens een natuurreservaat waar bijvoorbeeld ook herten rondwaren, waar je de bostuinen van de Isabella Plantation kunt zien en waar je kunt relaxen in de Pembrooke Lodge tea rooms.

Meer info: Thames Path

Twickenham Stadium en Six Nations rugby

Helemaal niet ver van Richmond - aan de westkant van de rivier de Theems - staat één van de beroemdste sportstadions van Groot-Brittannië en dat is Twickenham Stadium. Dit is het nationale rugbystadion van Engeland waar onder andere elk jaar de thuiswedstrijden in de Six Nations worden afgewerkt. Het toernooi vindt plaats in de weekeinden tijdens februari en maart. Ieder land speelt 2 of 3 thuiswedstrijden. In het stadion is het mogelijk mee te gaan op een rondleiding én u kunt er het World Rugby Museum bezichtigen. In Londen staan overigens nog meer beroemde sportstadions. Denk aan Wembley Stadium (voetbal), Lord's Cricket Ground, het London Stadium (olympisch stadion en nu thuisbasis van West Ham United) en de Wimbledon Lawn Tennis Club.

Overige speelsteden en andere sportevenementen in Groot-Brittannië
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Andere bestemmingen in Londen + Windsor

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Alles over vakantie vieren in Londen
→ Hotels en appartementen in Londen
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers