Richmond, Thames Path en Kew Gardens - West Londen

Richmond aan de Theems in Londen Richmond aan de Theems in Londen hotel boeken via GBL Richmond Park in Londen Isabella Plantation in Richmond Park, Londen Richmond aan de Theems in Londen Ham House vlakbij Richmond aan de Theems in Londen Kew Gardens in Londen Chiswick House in Londen Hampton Court Palace in Londen Een reis naar Londen

Informatie en hotelsRichmond in Londen aan de Theems

Richmond is een stadje in het westen van Londen. Het heeft ongeveer 20 duizend inwoners en bevindt zich in het district Richmond-upon-Thames, vernoemd naar de rivier die hier doorheen stroomt. In en rondom het stadje zijn verschillende prachtige bezienswaardigheden. U kunt er enkele historische huizen (en tuinen) bezoeken, namelijk Marble Hill House, Ham House en Strawberry Hill House. Vlakbij het stadje is ook het nodige groen te vinden, namelijk het Richmond Park, het grootste koninklijke park van Londen dat tevens een natuurreservaat is en de Kew Royal Botanic Gardens (werelderfgoed). Daar kunt u ook het Kew Palace bezoeken. Deze locaties liggen allemaal bij de rivier en hier komt ook de wandelroute het Thames Path langs. Deze prima bewegwijzerde route gaat langs beide kanten van de rivier dus u kunt vele kilometers wandelen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Richmond.


Wandelen in de omgeving

Deze plaats ligt aan het Thames Path, de meerdaagse wandelroute langs de rivier de Thames. Daarnaast zijn er vlakbij ook mooie kortere wandelingen te maken langs de rivier, zoals naar het historische Ham House en de Kew Gardens of in Richmond Park, het grootste park dat u in Londen kunt vinden. Het is behoorlijk omvangrijk dus u kunt er wel een tijdje rondlopen. Het is tevens een natuurreservaat waar bijvoorbeeld ook herten rondwaren, waar je de bostuinen van de Isabella Plantation kunt zien en waar je kunt relaxen in de Pembrooke Lodge tea rooms.

Meer info: Thames Path

Twickenham Stadium en Six Nations rugby

Helemaal niet ver van Richmond - aan de westkant van de rivier de Theems - staat één van de beroemdste sportstadions van Groot-Brittannië en dat is Twickenham Stadium. Dit is het nationale rugbystadion van Engeland waar onder andere elk jaar de thuiswedstrijden in de Six Nations worden afgewerkt. In 2020 vindt dat toernooi plaats in de weekeinden tussen 1 februari en 14 maart. Ieder land speelt 2 of 3 thuiswedstrijden. In het stadion is het mogelijk mee te gaan op een rondleiding én u kunt er het World Rugby Museum bezichtigen. In Londen staan overigens nog meer beroemde sportstadions. Denk aan Wembley Stadium (voetbal), Lord's Cricket Ground, het London Stadium (olympisch stadion en nu thuisbasis van West Ham United) en de Wimbledon Lawn Tennis Club.

Six Nations | Overige speelsteden en andere sportevenementen in Groot-Brittannië


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Andere bestemmingen in Londen + Windsor

Mogelijkheden om naar Londen te reizen

St Pancras International in Londen, Engeland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. Vanaf Amsterdam Centraal duurt dat 4,5 a 5,5 uur. Het kaartje dat u koopt is geldig vanaf elk station in Nederland. Uw reist met de Intercity Direct (of Thalys) naar Brussel en stapt dan over op de Eurostar naar Londen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

London Visitor Oyster Card

Uw reis plannen door Londen

De reis naar Londen

Veerboot naar Engeland
Trein naar EngelandVliegtuig naar Groot-Brittannië
Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over vakantie vieren in Londen
→ Hotels en appartementen in Londen
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers