Kensington and Chelsea, Harrods, Royal Albert Hall - Londen

Warenhuis Harrods met kerst bezoeken in Londen Warenhuis Harrods in Londen Kensington in Londen Kensington Palace in Londen De oude pub de Churchill Arms in Kensington, Londen Natural History Museum in Kensington, Londen Portobello Road in Londen Royal Albert Hall in Londen Huizen in Chelsea, Londen Chelsea Royal Hospital in Londen Battersea Power Station in Londen hotels boeken via GBL

Informatie over deze bestemmingNatuurhistorisch museum in Londen, Engeland

Kensington and Chelsea is de naam van een stadsdeel (borough) van Londen en ligt ook relatief dicht bij het centrum van de stad. Het zijn ook de namen van twee districten. Behalve de twee net genoemden zijn dat ook Brompton, Earl's Court, Holland Park, Landbroke Grove, North Kensington, Notting Hill, South Kensington, West Brompton, World's End en voor deel Knightsbridge. In deze laatste wijk staat het zeer bekende en relatief exclusieve warenhuis Harrods. Vlakbij deze plek kunt u ook verschillende musea bezichtigen zoals het prachtige Natural History Museum (zie ook de foto rechts), het Science Museum en het Victoria and Albert Museum. In Notting Hill vindt u bijvoorbeeld de zeer bekende straat Portobello Road waar elke dag een markt wordt gehouden en waar het vooral op de zaterdag populair is wanneer er antiek en tweede hands artikelen verkocht worden. Als u erg van antieke spullen en andere oudere verzamelobjecten houdt dan zou u ook een grote markt elders kunnen bezoeken. Eén van die grote antiekmarkten in Engeland vindt enkele keren per jaar plaats in het Alexandra Palace, Noord Londen.

Aan de rand van het grote, aan Hyde Park grenzende park Kensington Gardens vindt u de Royal Albert Hall, de historische muziektempel die ook middels een rondleiding bezocht kan worden. In het park staat de Serpentine Gallery, voor liefhebbers van moderne kunst maar bovenal Kensington Palace, het koninklijke paleis dat ook bezocht kan worden. Naast dat het een bezoekersattractie is wordt het ook deels bewoond door de Prince & Princess of Wales, de troonopvolgers dus, oftewel William en Catherine. In Chelsea aan de rivier Theems zijn ook enkele bezienswaardigheden. Dit zijn onder andere het National Army Museum, Carlyle's House en de Chelsea Physique Garden. Op het terrein van het Chelsea Royal Hospital wordt elk voorjaar de beroemde Chelsea Flower Show georganiseerd. Als u die wilt bezoeken, kijk dan verder op de pagina met beroemde jaarlijkse evenementen. De bekende voetbalclub Chelsea heeft logischerwijs ook haar thuisbasis in dit deel van Londen. Dat stadion heet Stamford Bridge. Aan de overkant van de rivier ligt overigens het openbare Battersea Park en aan de rand ervan staat het iconische Battersea Power Station, de oude kolencentrale die ook nog zijn opwachting maakte in de populaire BBC tv-serie 'Sherlock'. Ook stond het op de cover van Animal, een album van Pink Floyd, volgens de kenners één van hun beteren. De beide kanten van de rivier worden aan dit stukje Theems verbonden door een drietal bruggen, namelijk de Battersea Bridge, Albert Bridge en Chelsea Bridge. De daarnaast gelegen Grosvenor Bridge is een spoorbrug, ook wel de Victoria Railway Bridge genoemd. Als u graag wandelt dan kunt u ook in Londen aan uw trekken komen. Er loopt zowaar een National Trail door de stad. Dit is namelijk het bewegwijzerde Thames Path, de wandelroute langs beide zijden van de rivier de Theems.


Op een speciale locatie overnachten in Londen?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. Houdt u er rekening mee dat de Kensington and Chelsea standaard een prijzig verblijfsoord is. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht:

5 vijfsterrenhotels in Kensington & Chelsea - Londen


(oa.) Shoppen in de hoofdstad?

Elk jaar vindt er één van de grootste kerstfestijnen ter wereld plaats in Londen en dat is het Hyde Park Winter Wonderland, gesitueerd zowat in het centrum van de stad. U vindt daar uiteraard een kerstmarkt maar daarnaast ook veel attracties, shows en eetgelegenheden en dergelijke. Uiteraard zult u ook elders in Kensington een gezellige sfeer treffen. Denk bijvoorbeeld aan warenhuis Harrods vlakbij station Knightsbridge en de immer rijkelijk versierde pub de Churchill Arms: 's zomers vol met bloemen (zie foto), tijdens de kerstperiode vol met lichtjes. Die honderden jaren oude pub staat vlakbij station Notting Hill Gate en Kensington Palace. In het geval u de gezelligheid van het winkelen in Londen zoekt, lees dan hieronder verder. Behalve het al beroemde warenhuis zijn er in het centrum nog veel meer populaire winkelgebieden.

Winkelen in Londen | Kerstsfeer in Londen
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Andere bestemmingen in Londen

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers