Kensington and Chelsea, Harrods, Royal Albert Hall - Londen

Kensington Palace in Londen De wijk Kensington in Londen Portobello Road in Londen Royal Albert Hall in Londen Huizen in Chelsea, Londen Chelsea Royal Hospital in Londen Warenhuis Harrods in Londen Battersea Power Station in Londen hotel boeken via GBL

InformatieRode telefooncel in Londen, Engeland

Kensington and Chelsea is de naam van een stadsdeel van Londen en ligt ook relatief dicht bij het centrum van de stad. Het zijn ook de namen van twee wijken. Voorbeelden van andere wijken die onderdeel uitmaken van deze 'borough' zijn Knightsbridge en Notting Hill. In deze laatste wijk vindt u ook de zeer bekende straat Portobello Road waar elke dag een markt is maar vooral op de zaterdag populair is wanneer er antiek en tweede hands artikelen verkocht worden. Als u erg van antieke spullen en andere oudere verzamelobjecten houdt dan zou u ook een grote markt elders kunnen bezoeken. Eén van die grote antiekmarkten in Engeland vindt enkele keren per jaar plaats in het Alexandra Palace, Noord Londen. Terug naar Kensington & Chelsea: in Knightsbridge staat het minstens zo bekende en relatief exclusieve warenhuis Harrods. Vlakbij deze plek kunt u ook verschillende musea bezichtigen zoals het Natural History Museum, het Science Museum en het Victoria and Albert Museum.

Aan de rand van de Kensington Gardens vindt u de Royal Albert Hall, de historische muziektempel die ook middels een rondleiding bezocht kan worden. In het park staat de Serpentine Gallery, voor liefhebbers van moderne kunst. In Chelsea vlakbij de Theems zijn ook enkele bezienswaardigheden. Dit zijn onder andere het National Army Museum, Carlyle's House en de Chelsea Physique Garden. Aan de overkant van de rivier ligt overigens het openbare Battersea Park en aan de rand ervan staat de iconische Battersea Powerstation, de oude kolencentrale die ook nog zijn opwachting maakte in de populaire BBC tv-serie 'Sherlock'. Als u graag wandelt dan kunt u ook in Londen aan uw trekken komen. Er loopt zowaar een National Trail door de stad. Dit is namelijk het bewegwijzerde Thames Path, de wandelroute langs beide zijden van de rivier de Theems.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Andere bestemmingen in Londen

Mogelijkheden om naar Londen te reizen

St Pancras International in Londen, Engeland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. Vanaf Amsterdam Centraal duurt dat 4,5 a 5,5 uur. Het kaartje dat u koopt is geldig vanaf elk station in Nederland. Uw reist met de Intercity Direct (of Thalys) naar Brussel en stapt dan over op de Eurostar naar Londen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

London Visitor Oyster Card

Uw reis plannen door Londen

De reis naar Londen

Veerboot naar Engeland
Trein naar EngelandVliegtuig naar Groot-Brittannië
Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over vakantie vieren in Londen
→ Hotels en appartementen in Londen
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers