5 sterrenhotels in Kensington and Chelsea - Londen

Warenhuis Harrods met kerst bezoeken in Londen hotels boeken via GBLSloane Square in Chelsea met kerst in Londen Hyde Park en Kensington Gardens in Londen Natural History Museum in Kensington, Londen Royal Albert Hall in Londen Kensington Palace in Londen Kensington in Londen Chelsea Royal Hospital in Londen Portobello Road in Londen De oude pub de Churchill Arms in Kensington, Londen

✔ In luxe overnachten

Op deze pagina worden 5 vijfsterrenhotels uitgelicht, gesitueerd ten westen van het centrum van Londen, in het stadsdeel (Royal Borough) genaamd Kensington & Chelsea. Hier overnachten heeft als voordeel dat je in wat rustigere wijken verblijft, vergeleken met het centrum. Dit deel van de Britse hoofdstad staat bekend om haar gefortuneerde inwoners, chique hotels en elegante architectuur. In dit gebied vindt u oa. de Royal Albert Hall, het Natural History Museum, de markt van Portobello Road en de Chelsea Flower Show (data in het voorjaar). Het stadsdeel wordt zo ongeveer begrenst door de rivier de Theems in het zuiden, Hammersmith in het oosten en de City of Westminster in het westen. De noordelijke grens is Hyde Park maar ter breedte van de Kensington Gardens ligt de grens nog veel verder naar boven. Die 'noordelijke uitloper' is het district Notting Hill. De vijf hotels die nader worden behandeld zijn het Knightsbridge Hotel, 11 Cadogan Gardens, Kensington Hotel, Milestone Hotel en The Laslett.


1. Knightsbridge Hotel - bij Harrods en Hyde ParkHet eerst uitgelichte hotel is het Knightsbridge Hotel in het district Knightsbridge, het qua vastgoed meest dure gebied in Londen. Het district maakt deels onderdeel uit van het stadsdeel Kensington and Chelsea en deels van de City of Westminster. Het grote Hyde Park en het aangrenzende park de Kensington Gardens vindt u hier ook in de buurt. Het mooie hotel is gesitueerd in een rustig straatje en vlakbij het beroemde warenhuis Harrod's, alsook de designerwinkels aan Sloane Street en Brompton Cross. Dit is een voorbeeld van een gebied waar je goed kunt winkelen in Londen. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is (uiteraard) hier ook mogelijk. Het net genoemde Sloane Street komt uit op Sloane Square. Dat plein is tevens het beginpunt van de King's Road in Chelsea, nog zo'n befaamde winkelstraat waar u terecht kunt voor haute cuture en antiek. Qua musea kunt u hier ook terecht want op relatief korte afstand aan Exhibition Road kunt u er drie bezoeken, namelijk het Victoria and Albert Museum, Science Museum en het Natural History Museum. De beroemde Royal Albert Hall waar oa. muziekvoorstellingen worden uitgevoerd waaronder de bekende BBC Proms.

Gebruik maken van het OV

Hoe komt u bij het Knightbridge Hotel? U kunt hier niet parkeren in het geval u per auto afreist naar Londen. Dat zal dan elders in een parkeergarage moeten. Houdt er ook rekening mee dat u in het centrum van Londen moet betalen voor een congestieheffing, een soort tol voor grote steden. Dit hotel staat net NIET in zo'n congestion charge zone maar rijdt u oostwaarts via bijvoorbeeld Belgravia de City of Westminster binnen dan komt u er wel in. Het spreekt voor zich dat u ook een taxi kunt nemen maar als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan kan dat uiteraard ook. Vlakbij vindt u verschillende metrostations (underground), zoals bijvoorbeeld Sloane Square, South Kensington, Hyde Park Corner en vooral Knightsbridge.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Vanuit Nederland of België naar het Knightsbridge Hotel

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen waaronder het vliegtuig en de trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar de Britse hoofdstad. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station snel met het ov naar het hotel wilt reizen dan zijn er met de metro verschillende varianten die allen nog geen 10 minuten in beslag nemen. Hier worden twee behandeld. Eerst wandelt u van het treinstation naar het bijbehorende ondergrondse metrostation. Volg gewoon de aanwijsborden. Neem de Piccadilly Line naar Knightsbridge, een rit van 11 minuten. Daarna is het nog 7 minuten lopen naar het hotel.

Met de Eurostar naar Londen


Kaart met locaties

kaart met hotels in Kensington & Chelsea, Londen

2. 11 Cadogan Gardens - bij Sloane Street en King's Road11 Cadogan Gardens is een boetiekhotel op een relatief rustige locatie in Chelsea. Het hotel is gevestigd in vier aaneensluitende, stijlvolle huizen die opgebouwd zijn uit rode baksteen. U kunt hier niet alleen hotelkamers boeken maar ook appartementen voor 2, 4 of 5 personen, bijvoorbeeld handig als u met het gezin op reis gaat. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is (uiteraard) hier ook mogelijk. Het hotel bevindt zich op zeer korte afstand van het plein Sloane Square dat een mooie uitvalsbasis vormt om te gaan winkelen in luxueuze winkelstraten. Bij het plein komen namelijk Sloane Street en King's Road samen, straten waar u terecht kunt voor high fashion en uiteraard ook restaurants zult vinden. Het is een deel van Londen waar toeristen en bekendheden samenkomen om te winkelen. Wandel door Pavillion Road langs ambachtelijke levensmiddlenwinkeltjes en restaurantjes. U zit hier overigens ook niet ver van warenhuis Harrods in Knightsbridge, de musea van Kensington en ook het terrein van het Chelsea Royal Hospital. In het late voorjaar (normaal mei) wordt daar de beroemde, jaarlijks terugkerende Chelsea Flower Show georganiseerd. Bekijk hier de data van dit typisch Britse evenement, Engeland is een land van tuinmannen -en vrouwen.

Gebruik maken van het OV

Hoe komt u bij de 11 Cadogan Gardens? U kunt hier niet parkeren. U zou dan zelf een plek moeten vinden in de buurt. Houdt er ook rekening mee dat u in het centrum van Londen moet betalen voor een congestieheffing, een soort tol voor grote steden. Dit hotel staat NIET in zo'n congestion charge zone maar rijdt u oostwaarts de City of Westminster binnen dan komt u er wel in. Het spreekt voor zich dat u ook een taxi kunt nemen maar als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan kan dat uiteraard ook. Vlakbij vindt u het metrostation (underground) van Sloane Square. Die van South Kensington en Knightsbridge bevinden zich op beduidend grotere loopafstand al valt dat al met al mee.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Vanuit Nederland of België naar 11 Cadogan Gardens

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen waaronder het vliegtuig en de trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar de Britse hoofdstad. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Eerst wandelt u van het treinstation naar het bijbehorende ondergrondse metrostation. Volg gewoon de aanwijsborden. Als u op het nabij gelegen Sloane Square wilt uitstappen dan neemt u eerst de Victoria Line naar Victoria en daarna de Circle Line OF de District Line naar Sloane Square. Dat is 8 + 2 minuten. Vanaf dat station wandelt u in 8 minuten naar het hotel. Een andere mogelijkheid is de Piccadilly Line naar Knightsbridge te kiezen (11 minuten) en dan vanaf dat station in een minuut of 12 naar het hotel te wandelen.

Met de Eurostar naar Londen

3. The Kensington Hotel - bij het Natural History MuseumHet Kensington Hotel is gevestigd in een elegant wit gebouw met kleine colannades, zeer karakteristiek voor dit chicque stadsdeel van Londen. U zit hier vlakbij het museum district waar pal naast -en tegenover elkaar drie grote musea zijn gesitueerd, namelijk het Victoria and Albert Museum, Science Museum en het Natural History Museum. Deze richten zich respectievelijk op kunstnijverheid, industriële vormgeving en kleding, de wetenschap en de natuurlijke historie. Het hotel staat in het district South Kensington, niet ver ook van de beroemde Engelse muziektempel Royal Albert Hall. Als u de wandelschoenen meeneemt omdat u eens een flinke wandeling wilt maken dan kunt u de niet veraf gelegen parken Kensington Gardens en het daaraan grenzende Hyde Park induiken of u loopt zuidwaarts naar de Theems, steekt de Albert Bridge over en bewandelt de paden van het Battersea Park. Langs de Theems kunt u overigens ook overal paden volgen. Van alle 5 hier op deze pagina behandelde hotels ligt The Kensington Hotel het dichtst bij voetbalstadion Stamford Bridge (Chelsea FC), 2 km lopen of 6 minuten met de District Line van South Kensington naar West Brompton en dan nog 5 minuten wandelen.

Gebruik maken van het OV

Hoe komt u bij het Kensington Hotel? U kunt hier niet parkeren. Het kan wel in een parkeergarage zeer dicht in de buurt, bijvoorbeeld aan Harrington Road. Houdt er ook rekening mee dat u in het centrum van Londen moet betalen voor een congestieheffing, een soort tol voor grote steden. Dit hotel staat NIET in zo'n congestion charge zone maar rijdt u oostwaarts de City of Westminster binnen dan komt u er wel in. Het spreekt voor zich dat u ook een taxi kunt nemen maar als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan kan dat uiteraard ook. Vlakbij vindt u de metrostations (underground) van South Kensington en Gloucester Road.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Vanuit Nederland of België naar The Kensington Hotel

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen waaronder het vliegtuig en de trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar de Britse hoofdstad. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Eerst wandelt u van het treinstation naar het bijbehorende ondergrondse metrostation. Volg gewoon de aanwijsborden. Daar neemt u de Piccadilly Line naar South Kensington, een rit van 16 minuten. Vanaf dat station wandelt u in 5 minuten naar het hotel. Er zijn ook reisopties met één keer overstappen tussendoor en die al met al net zo veel tijd in beslag nemen.

4. Milestone Hotel - bij Kensington Palace & High StreetHet Milestone Hotel Kensington is gevestigd in een fraai Victoriaans herenhuis en staat op een spreekwoordelijke steenworp afstand van Kensington Palace, de koninklijke residentie waar de Prince of Wales (Wiliam) en zijn vrouw Catherine wonen. Een deel van het paleis is te bezichtigen. Dat paleis staat in het grote park de Kensington Gardens dus het hotel bevindt zich aan de rand van dat park. Dat park grenst aan het evenzo grote Hyde Park en op die grens vindt u de waterpartijen van de Serpentine en de Long Water met aan de uiteinden de Serpentine Waterfall en de Italian Gardens. Heerlijk een stuk wandelen in een groene omgeving behoort hier dus zeker tot de mogelijkheden. Ten noorden van hier ligt overigens het district Notting Hill waar u de markten op Portobello Road kunt bezoeken.

Gebruik maken van het OV

Hoe komt u bij het Milestone Hotel Kensington? U kunt hier gebruik maken van valet parking (parkeerservice). Houdt er ook rekening mee dat u in het centrum van Londen moet betalen voor een congestieheffing, een soort tol voor grote steden. Dit hotel staat NIET in zo'n congestion charge zone maar rijdt u oostwaarts de City of Westminster binnen dan komt u er wel in. Het spreekt voor zich dat u ook een taxi kunt nemen maar als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan kan dat uiteraard ook. In de omtrek zijn verschillende metrostations zoals bijvoorbeeld Gloucester Road, Notting Hill Gate en Queensway maar het echt dichtbij gelegen station is dat van High Street Kensington.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Vanuit Nederland of België naar het Milestone Hotel

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen waaronder het vliegtuig en de trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar de Britse hoofdstad. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Eerst wandelt u van het treinstation naar het bijbehorende ondergrondse metrostation. Volg gewoon de aanwijsborden. Dan zijn er verschillende combinaties van metrolijnen mogelijk om op plaats van bestemming te komen en dat is High Street Kensington. Vanaf dit station is het namelijk maar een minuut of 6 wandelen. Hier volgen enkele voorbeelden van combinaties: 1) met de Hammersmith & City Line naar Edgware road en daar overstappen op de District Line OF de Circle Line. 2) Met de Victoria Line naar Victoria en daar overstappen op de Circle Line.

Met de Eurostar naar Londen

5. The Laslett - Notting Hill en Kensington PalaceThe Laslett is een hotel in het district Notting Hill, het noordelijke gebied binnen het stadsdeel Kensington and Chelsea. Het hotel bevindt zich in 5 aaneengesloten Victoriaanse huizen, stijlvol en elegant zoals u dat hier vaker zult zien. Notting Hill is een gegoede wijk, mede beroemd geworden in het buitenland door de gelijknamige film uit 1999 met in de hoofdrol Hugh Grant en Julia Roberts. Niet ver hier vandaan vindt u ook Portobello Road, een straat die bekendheid geniet omdat daar een dagelijkse markt plaatsvindt, op de zaterdag kunt er naar de antiekmarkt. Elk jaar in augustus wordt er in de buurt ook het Notting Hill Carnival georganiseerd. U zit hier overigens ook vlakbij het koninklijke Kensington Palace, bezoekersattractie, tevens woning van de troonopvolger. Daar pal achter het groen van de Kensington Gardens. Wilt u de rijkst met bloemen (of voor/tijdens kerst met lichtjes) versierde pub bekijken die u ooit zult tegenkomen, wandel dan naar de Churchill Arms. Dat is op korte loopafstand van het hotel.

Gebruik maken van het OV

Hoe komt u bij The Laslett? U kunt hier niet parkeren, dat zou u zelf moeten bekijken/regelen hier in de buurt van Pembridge Gardens (straatnaam waar het hotel aan ligt). Houdt er ook rekening mee dat u in het centrum van Londen moet betalen voor een congestieheffing, een soort tol voor grote steden. Dit hotel staat NIET in zo'n congestion charge zone maar rijdt u oostwaarts de City of Westminster binnen dan komt u er wel in. Het spreekt voor zich dat u ook een taxi kunt nemen maar als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan kan dat uiteraard ook. Op een steenworp afstand vind u station Notting Hill Gate, Queensway, Bayswater en Holland Park bevinden zich ook behoorlijk in de buurt.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Vanuit Nederland of België naar The Laslett

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen waaronder het vliegtuig en de trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar de Britse hoofdstad. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Eerst wandelt u van het treinstation naar het bijbehorende ondergrondse metrostation. Volg gewoon de aanwijsborden. Dan zijn er verschillende combinaties van metrolijnen mogelijk om op plaats van bestemming te komen en dat is Notting Hill Gate. Vanaf dit station is het namelijk maar 1 minuut lopen. Enkele voorbeelden: 1) stap op de Hammersmith & City Line naar Edgware road en stap daar over op de District Line OF de Circle Line. Die combinatie neemt nog geen kwartiertje in beslag. 2) Stap op de Victoria Line naar Oxford Circus en stap daar over op de Central Line.

Met de Eurostar naar Londen

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontact


✔ Of wilt u gedetailleerde service vooraf ontvangen?

Het is ook mogeijk zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) Vakantieplan op Maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar dat kan ook prima voor een vakantie op één of enkele plekken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers