City of London, Tower en St Paul's Cathedral

City of London en de Theems Tower of London in Engeland St Paul's Cathedral in Londen Tower Bridge in Londen Shakespeare's Globe Theater in Londen Gildehuis van de City of London

Informatie, hotels en appartementenTower of London in Engeland

De City of London is een stadsdeel van de grote metropool. Het is qua oppervlak de kleinste borough en ligt vlak naast de City of Westminster, het centrum van Londen. 'The City' is vooral bekend als het financiële centrum van Engeland en de wolkenkrabbers die er daarom gebouwd zijn. Iconisch is de 180 meter hoge 30 St Mary Axe, beter bekend onder zijn bijnaam 'The Gherkin' omdat deze de vorm heeft van een augurk. Ook bekend is het 310 meter hoge en pyramidevormige gebouw genaamd The Shard, die overigens aan de andere kant van de Theems staat, pal naast het treinstation London Bridge. Het is mogelijk hiervoor een kaartje te bestellen zodat u vanaf de bovenste verdieping van de uitzichten kunt genieten. U kunt ook het Bank of England Museum bezichtigen en in de buurt tevens de St Paul's Cathedral bezoeken, één van de meest imposante gebouwen van de stad. In de buurt vindt u ook de grootste vleesmarkt van het Verenigd Koninkrijk. Dit is de Smithfield Market.

De City of London is niet alleen het financiële maar ook het historische hart van de stad. Hier lag vroeger namelijk het ommuurde deel van de stad. Vandaag de dag kunt u niet alleen de net genoemde kathedraal maar tevens de middeleeuwse Tower of London bezichten en daar vlakbij overigens ook de fraaie Tower Bridge. In de loopgedeeltes van de brug kunt u tentoonstellingen zien en van de uitzichten genieten. Aan de andere kant van de Theems staat het oudste niet kerkelijke gebouw van de stad, namelijk de London Guildhall. Het is helaas niet te bezoeken, uiteraard wel van buiten te aanschouwen. Aan deze kant van de rivier vindt u ook Shakespeare's Globe (tentoonstelling en theater), de Southwark Cathedral en de Tate Modern, het museum met moderne kunst. Tussen de twee bruggen in ligt de HMS Belfast, een 20e eeuws slagschip dat u van binnen kunt bekijken. In dit stadsdeel zijn er enkele plekken die voorkomen in de BBC serie Sherlock zoals St Bart's. Kijkt u hier op de speciale pagina van Sherlock. De meeste filmlocaties zijn overigens te vinden in het gebied ten westen van hier, in Westminster, het politieke en culturele hart van Londen.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Andere bestemmingen in Londen

Mogelijkheden om naar Londen te reizen

St Pancras International in Londen, Engeland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. Vanaf Amsterdam Centraal duurt dat 4,5 a 5,5 uur. Het kaartje dat u koopt is geldig vanaf elk station in Nederland. Uw reist met de Intercity Direct (of Thalys) naar Brussel en stapt dan over op de Eurostar naar Londen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

London Visitor Oyster Card

Uw reis plannen door Londen

De reis naar Londen

Veerboot naar Engeland
Trein naar EngelandVliegtuig naar Groot-Brittannië
Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over vakantie vieren in Londen
→ Hotels en appartementen in Londen
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers