City of London, Tower en St Paul's Cathedral

Millennium Bridge en St Paul's Cathedral in Londen St Paul's Cathedral in Londen City of London en de Theems Tower Bridge in Londen Tower of London in Engeland Leadenhall Market in Londen, Engeland De ruïne van de kerk Dunstan in the East in Londen, Engeland Bank of England in Londen, Engeland Het slagschip de HMS Belfast in Londen, Engeland Shakespeare's Globe Theater in Londen Gildehuis van de City of London

Informatie over deze bestemmingTower of London in Engeland

De City of London is een stadsdeel van de grote metropool. Het is qua oppervlak de kleinste borough en ligt vlak naast de City of Westminster, het centrum van Londen. 'The City' is vooral bekend als het financiële centrum van Engeland en de wolkenkrabbers die er daarom gebouwd zijn. Iconisch is de 180 meter hoge 30 St Mary Axe, beter bekend onder zijn bijnaam 'The Gherkin' omdat deze de vorm heeft van een augurk. Ook bekend is het 310 meter hoge en pyramidevormige gebouw genaamd The Shard, die overigens aan de andere kant van de Theems staat, pal naast het treinstation London Bridge. Het is mogelijk hiervoor een kaartje te bestellen zodat u vanaf de bovenste verdieping van de uitzichten kunt genieten. U kunt ook het Bank of England Museum bezichtigen en in de buurt tevens de St Paul's Cathedral bezoeken, één van de meest imposante gebouwen van de stad. In de buurt vindt u ook de grootste vleesmarkt van het Verenigd Koninkrijk. Dit is de Smithfield Market.

De City of London is niet alleen het financiële maar ook het historische hart van de stad. Hier lag vroeger namelijk het ommuurde deel van de stad. Vandaag de dag kunt u niet alleen de net genoemde kathedraal maar tevens de middeleeuwse Tower of London bezichten en daar vlakbij overigens ook de fraaie Tower Bridge. In de loopgedeeltes van de brug kunt u tentoonstellingen zien en van de uitzichten genieten. In de Tower of London staan de Crown Jewels tentoongesteld waaronder de kroon. Daar bij de toren vindt net als bij enkele andere koninklijke gebouwen een dagelijks ritueel plaats met traditioneel geklede wachters en dat heet het Guard at the Tower. Er zijn dagelijks drie ceremonies waaronder de dagelijkse opening om 9.00 uur. Dit fort behoort overigens officieel niet tot de 'the city' maar tot het stadsdeel Tower Hamlets dat ook Canary Wharf en het Isle of Dogs omspant. Tussen de 'city' aan de noordkant en Southwark aan de zuidkant van de Theems liggen verschillende bruggen. De beroemde Tower Bridge is al genoemd. De andere bruggen zijn de Blackfriars Bridge en de daarnaast gelegen spoorwegbrug, de Southwark Bridge, Cannon Street Railway Bridge, London Bridge en de Millennium Bridge, een voetgangersbrug die Tate Modern verbindt met de St Paul's Cathedral. Vlakbij de London Bridge vindt u overigens ook een groene oase, opgebouwd in en rond de ruïne van de kerk St Dunstan in the East. De tuin is gratis te bezichtigen. Niet ver daar vandaan vindt u de hoogste gelegen tuin van Engeland dat is de Sky Garden, gesitueerd in een wolkenkrabber op zo'n 175 meter hoogte. Het is een complex met een binnentuin, restaurant en imposante uitzichten over Londen.

Aan de andere kant van de Theems staat het oudste niet kerkelijke gebouw van de stad, namelijk de London Guildhall. Het is helaas niet te bezoeken, uiteraard wel van buiten te aanschouwen. Aan deze kant van de rivier vindt u ook Shakespeare's Globe (tentoonstelling en theater), de Southwark Cathedral en de Tate Modern, het museum met moderne kunst. Tussen de twee bruggen in ligt de HMS Belfast, een 20e eeuws slagschip dat u van binnen kunt bekijken. In dit stadsdeel zijn er enkele plekken die voorkomen in de BBC serie Sherlock zoals St Bart's. Kijkt u hier op de speciale pagina van Sherlock. De meeste filmlocaties zijn overigens te vinden in het gebied ten westen van hier, in Westminster, het politieke en culturele hart van Londen. Hier in de City of London vindt u trouwens ook een filmlocatie uit Hary Potter en dat is Leadenhall Market, de prachtige overdekte Victoriaanse markthal. Dat is de plek waar de ingang tot herberg de Lekke Ketel (Leaky Cauldron) zich bevond, die op haar beurt toegang bood tot de straat Wegisweg (Diagon Alley).

Op een speciale locatie overnachten in het financiële district?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. Houdt u er rekening mee dat de City of London standaard een prijzig verblijfsoord is al is meestal niet zo duur als in Westminster. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht, niet alleen in het financiële district maar ook daar vlakbij buiten in de stadsdelen Southwark en Tower Hamlets:

5 vijfsterrenhotels in de City of London


Lekker winkelen in de hoofdstad?

Het spreekt voor zich dat er tal van winkelmogelijkheden zijn in Londen. Loop bijvoorbeeld de net al genoemde Leadenhall Market in - meer een overdekt markt - of pak eenvoudig de metro naar de West End en ga bijvoorbeeld naar Oxford Street, Covent Garden en Harrods:

Winkelen in Londen


Pub walk: de Theems en The George (41)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Langs zowel de noord als zuidzijde van de rivier de Theems kunt u een route lopen van 8 km te volgen via ook de Waterloo Bridge en de London Bridge. Natuurlijk passeert u ook bezoekersattracties als Tate Modern en iets verder weg de St Paul's Cathedral. Onderweg kun je halt houden in de pub The George in de Borough High Street. Dat 17e eeuwse pand wordt beheerd door de National Trust. Die organisatie conserveert kastelen, historische huizen, tuinen, natuur maar dus ook (een aantal) pubs. Leuk om te weten is dat zowel William Shakespeare als Charles Dickens de pub vroeger regelmatig bezocht hebben. Vroeger was het overigens een koffiehuis. De laatste heeft The George nog opgevoerd in zijn boek Little Dorrit.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Andere bestemmingen in Londen

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers