Camden, Regent's Park en Hampstead Heath in Londen

Camden Lock in Londen St Pancras International treinstation in Londen Primrose Hill in Londen Kenwood House in Londen Hill Garden and Pergola in Hampstead, Londen Regent's Park in Londen hotel boeken via GBL

InformatieCamden Lock in noord Londen

Camden is de naam van een stadsdeel in de noordelijke helft van Londen. Het is bijvoorbeeld het centrum van de underground muziek in de stad maar ook een bestemming met de beste markten. De grote Camden Market is een combinatie van overdekte en onoverdekte winkels en stallen met aandacht voor alternatieve kleding, design, eten en drinken. Ze zijn te vinden in Union Street, The Stables en Camden Lock bij het Regent's Canal. Er is relatief recent in 2017 nog een grote brand geweest bij Camden Lock Market.

Dit behoorlijk grote stadsdeel bestaat uit meerdere wijken zoals bijvoorbeeld Kings Cross, St Pancras (waar de eurostar uit Brussel arriveert), Bloomsbury, Primrose Hill en het exlusieve Hampstead waar veel bekende Britten en buitenlanders wonen en waar de huizenprijzen bijzonder hoog zijn. Daar ligt ook Hampstead Heath, een groot openbaar park en het witte Kenwood House. Dat is een prachtig historisch pand met kunstcollectie, een gratis bezoekersattractie. In het westelijke deel van het grote park, bij Golders Hill Park aan andere kant van de weg, vindt u The Hill Garden & Pergola. Dat was ooit een fraaie pergola maar is nu wat in vervallen staat hetgeen deze plek een speciale sfeer geeft. Hier in de buurt staat ook Fenton House, een huis en bezoekersattractie van de National Trust.

Primrose Hill is niet alleen de naam van een wijk maar ook van een kleine heuvel vanwaar u een prima uitzicht heeft over de stad. Ook hier wonen de nodige bekende mensen en het ligt vlakbij het openbare Regent's Park waar ook de dierentuin en het openluchttheater te vinden is. Ook vanuit bepaalde plekken in Hampstead Heath kunt u overigens genieten van een goed uitzicht over Londen.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Andere bestemmingen in Londen

Mogelijkheden om naar Londen te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. U kunt direct met per trein vanaf Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal en Brussel Zuid naar Londen reizen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


De reis naar Londen

Veerboot naar Engeland
Trein naar EngelandVliegtuig naar Groot-Brittannië
Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over vakantie vieren in Londen
→ Hotels en appartementen in Londen
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers