Antiekstadje Petworth in de South Downs - West Sussex

Straat met oude huizen in Petworth, Engeland Het antiekstadje Petworth in West Sussex Het historische Petworth House in Zuid Engeland hotels boeken via GBLDe South Downs in East Sussex Het stadje Midhurst in West Sussex, Engeland Het stadje Amberley in West Sussex, Engeland Het stadje Petersfield in Hampshire Weald and Downland Living Museum in West Sussex West Dean Gardens in West Sussex Uppark House in West Sussex Het stadje Arundel in West Sussex

Informatie over deze bestemmingStraat in Petworth, South Downs - Engeland

Petworth is een klein stadje in het graafschap West Sussex en ligt in het noordelijke deel van het South Downs National Park. Dit stadje in zuidoost Engeland heeft ongeveer 3 duizend inwoners en geniet om twee redenen een zekere bekendheid. Ten eerste is dit de plaats buiten Londen waar de meeste antiekwinkels te vinden zijn. Er zijn maar liefst 35 antiekzaken dus als u een liefhebber bent van oude verzamelobjecten en vintage dan is dit een zeer interessante locatie. Daarnaast kunt u hier ook Petworth House and Park bezoeken. Het 17e eeuwse paleisachtige landhuis heeft één van de beste kunstcollecties die de National Trust in haar beheer heeft en ook kunt u hier rondwandelen in het fraaie omliggende parklandschap. Het stadje heeft overigens nog een historische attractie en die is veel kleiner. Het Petworth Cottage Museum is gevestigd in Mrs. Cummings's Cottage, een huisje dat is ingericht zoals het er rond 1910 moet hebben uitgezien.

De omgeving is ook zeer mooi. Het landschap van West Sussex hier in de South Downs is vaak golvend en op dat 'platteland' is ook van alles te zien qua historische bezienswaardigheden en tuinen. In de omtrek kunt u onder andere twee openluchtmusea bezoeken. Dat zijn het Weald and Downland Living Museum (platteland) en het Amberley Museum (industrieel en transport). Ook kunt u historische locaties bezichtigen als Parham House & Garden, Uppark House en Arundel Castle. Of bezoek bijvoorbeeld de Woolbeding Gardens en de West Dean Gardens. Leuke plaatsjes zijn er ook in de omgeving. Denk aan Petersfield, Midhurst, Amberley, Arundel, Steyning, Haslemere en wat verder weg het kathedraalstadje Chichester. De kust is ook niet ver weg. U vindt daar oa. de badplaatsen Bognor Regis en Worthing en iets verder weg de natuur van Chichester Harbour, een Area of Outstanding Natural Beauty.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers