Plaatsen in Zuidoost Engeland

Kasteel in Kent, Engeland Krijtrotsen in Sussex, Engeland Heuvels in Hampshire, Engeland

Mogelijke bestemmingen in Kent

Kent is het meest zuidoostelijk gelegen graafschap van Engeland. Hieronder ziet u een aantal steden, stadjes, badplaatsen en dorpen die een mogelijke vakantiebestemming zouden kunnen zijn. Wilt u overnachten in een kleinere historisch stad? Denk aan Canterbury of Royal Tunbridge Wells. Opteer bijvoorbeeld voor de dorpen (en/of omgeving) Chilham, Goudhurst of Westerham als u meer landelijk wilt overnachten.
Mogelijke bestemmingen in East Sussex

Het graafschap East Sussex ligt ingeklemd tussen Kent in het oosten en West Sussex in het westen. Wilt u overnachten in een grote badplaats? Denk aan Hastings, Eastbourne of Brighton. Zoekt u een kleinere pittoreske locatie? Opteer dan bijvoorbeeld voor Rye, Lewes of Alfriston.

Mogelijke bestemmingen in West Sussex

Het graafschap West Sussex ligt ingeklemd tussen East Sussex in het oosten en Hampshire in het westen. Wilt u overnachten in een gezellig klein stadje of dorp? Denk aan Arundel, Petworth of Steyning. Wilt u naar de kust? Opteer dan bijvoorbeeld voor Bognor Regis of het natuurlijke en veel rustigere Chichester Harbour, een gebied met dorpen en nabij kathedraalstadje Chichester.

Mogelijke bestemmingen in Hampshire

Het graafschap Hampshire ligt ingeklemd tussen West Sussex in het oosten en Dorset in het westen. Deze pagina behandelt overigens alleen het oostelijke deel van het graafschap, namelijk het South Downs National Park tot aan kathedraalstadje Winchester en havensteden Portsmouth en Southampton. Petersfield is een klein historisch stadje en Chawton een pittoresk dorp. Als u naar het westelijke deel van het graafschap (het New Forest National Park) wilt, kijkt u dan op de volgende pagina:

Bestemmingen in het New Forest, Isle of Wight en Dorset


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers