Haslemere en de Hindhead Commmons - Surrey Hills

Haslemere in Surrey hotels boeken via GBLDevil's Punch Bowl in Surrey Chiddingfold in Surrey Jane Austen's House in Chawton, Hampshire Winkworth Arboretum in Surrey Guildford in Surrey Leith Hill in Surrey Het stadje Petersfield in Zuid Engeland South Downs National Park in Hampshire, Zuid Engeland Het stadje Midhurst in West Sussex, Engeland

Informatie over deze bestemmingHet stadje Haslemere in Surrey, Engeland

Haslemere is één van de mooiste stadjes in Surrey, zuidoost Engeland. Het heeft ongeveer 17 duizend inwoners, de nodige faciliteiten, accommodaties en fraaie gebouwen. U vindt hier huizen (deels) van hout maar ook de voor deze regio zo typische 'tilehung' cottages. Dat zijn huisjes waarvan een deel van de gevel bestaat uit hangende dakpannen. Die stijl zult bijvoorbeeld ook in het nabijgelegen dorpje Chiddingfold en in delen van East -en West Sussex terug vinden, graafschappen die hier vlakbij liggen. Haslemere ligt in de natuur van de Surrey Hills en heeft ook een eigen museum. Het stadje wordt dus omringd door heuvels en ligt op de grens van twee prachtige gebieden. Pal ten zuiden van het stadje ligt namelijk ook nog het veel groterer nationale park de South Downs.

In de omgeving liggen ook verschillende natuurlijke locaties van de National Trust zoals de Hindhead Commons, Marley Common en de Black Down, het hoogste punt in het nationale park. In de omtrek zijn ook andere bezoekersattractie te vinden zoals het Winkworth Arboretum, de Ramster Hall Gardens, de Cowdray Ruins, Petworth House en het voormalige huis van de beroemde schrijfster Jane Austen. De stad Guildford bevindt zich ook redelijk in de buurt. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en vakantiehuizen in Haslemere.


Met de trein naar Haslemere

Dit stadje is te bereiken met de trein. U kunt er komen vanuit Londen en ook vanaf de zuidkust. Zo heeft u een directe verbinding met havenstad Portsmouth en omdat je daar op de veerboot kunt stappen ook een snelle connectie met het eiland Wight. Tip: gebruik de uitgebreide zoekfunctie (bovenaan) om info over die andere plaatsen te vinden.


Wandelen rondom Haslemere

Zoals gezegd wordt het stadje aan alle kanten omringd door fraaie natuurgebieden en dat biedt de nodige wandelmogelijkheden. Wandel bijvoorbeeld naar Black Down en geniet van de uitzichten, doe hetzelfde bij de Devil's Punch Bowl, een fraaie locatie in de Hindhead Commons of maak een korte wandeling op het platteland direct rond Haslemere. Hieronder ziet u tevens een verslag van een route vanuit het stadje naar de viewpoints Devil's Punchbowl en Gibbet Hill.

➦ Meer info: Haslemere - Haslemere | Hindhead Commons en de Devil's Punch Bowl | Black Down


Pub walk: Devil's Punch Bowl en The Three Horseshoes (36)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. In en rond de Hindhead Commons in de Surrey Hills is er bijvoorbeeld een route van 12 km te volgen via het dorpje Thursley en komt ook via het uitzichtpunt de Devils's Punch Bowl. Onderweg kun je halt houden in de pub de Three Horseshoes in Thursley.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers