Haslemere en de Hindhead Commmons - Surrey Hills

Haslemere in Surrey hotel boeken via GBL Devil's Punch Bowl in Surrey Chiddingfold in Surrey Jane Austen's House in Chawton, Hampshire Winkworth Arboretum in Surrey Guildford in Surrey Leith Hill in Surrey Het stadje Petersfield in Zuid Engeland South Downs National Park in Hampshire, Zuid Engeland Het stadje Midhurst in West Sussex, Engeland Rondreis per trein door Zuid Engeland en het eiland Wight

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Haslemere in Surrey, Engeland

Haslemere is één van de mooiste stadjes in Surrey, zuidoost Engeland. Het heeft ongeveer 17 duizend inwoners, de nodige faciliteiten, accommodaties en fraaie gebouwen. U vindt hier huizen (deels) van hout maar ook de voor deze regio zo typische 'tilehung' cottages. Dat zijn huisjes waarvan een deel van de gevel bestaat uit hangende dakpannen. Die stijl zult bijvoorbeeld ook in het nabijgelegen dorpje Chiddingfold en in delen van East -en West Sussex terug vinden, graafschappen die hier vlakbij liggen. Haslemere ligt in de natuur van de Surrey Hills en heeft ook een eigen museum. Het stadje wordt dus omringd door heuvels en ligt op de grens van twee prachtige gebieden. Pal ten zuiden van het stadje ligt namelijk ook nog het veel groterer nationale park de South Downs.

In de omgeving liggen ook verschillende natuurlijke locaties van de National Trust zoals de Hindhead Commons, Marley Common en de Black Down, het hoogste punt in het nationale park. In de omtrek zijn ook andere bezoekersattractie te vinden zoals het Winkworth Arboretum, de Ramster Hall Gardens, de Cowdray Ruins, Petworth House en het voormalige huis van de beroemde schrijfster Jane Austen. De stad Guildford bevindt zich ook redelijk in de buurt. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en vakantiehuizen in Haslemere.


Wandelen rondom Haslemere

Zoals gezegd wordt het stadje aan alle kanten omringd door fraaie natuurgebieden en dat biedt de nodige wandelmogelijkheden. Wandel bijvoorbeeld naar Black Down en geniet van de uitzichten, doe hetzelfde bij de Devil's Punch Bowl, een fraaie locatie in de Hindhead Commons of maak een korte wandeling op het platteland direct rond Haslemere. Hieronder ziet u tevens een verslag van een route vanuit het stadje naar de viewpoints Devil's Punchbowl en Gibbet Hill.

Meer info: Haslemere - Haslemere | Hindhead Commons en de Devil's Punch Bowl | Black Down


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Haslemere

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Haslemere te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Haslemere duurt daarna nog minimaal 2 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. In het stadje kunt u ook gebruik maken van de trein, bijvoorbeeld naar Londen (station Waterloo) in het noorden en de historische havenstad Portsmouth in het zuiden. Die spoorlijn loopt voor een deel door de South Downs. Die trein stopt bijvoorbeeld ook in Guildford en Petersfield.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Surrey & Berkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Surrey & Berkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en de South Downs
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers