Arundel in de South Downs - West Sussex

Het stadje Arundel in West Sussex Arundel in de South Downs Arundel Castle in West Sussex hotels boeken via GBLHet South Downs National Park in Zuid Engeland Steyning in de South Downs Het antiekstadje Petworth in West Sussex Het historische Petworth House in Zuid Engeland Het stadje Amberley in West Sussex, Engeland Bognor Regis in West Sussex Weald and Downland Living Museum in Sussex West Dean Gardens in West Sussex

Informatie over deze bestemmingArundel Castle in zuid Engeland

Arundel is een klein historisch stadje in het graafschap West Sussex, zuidoost Engeland. Het heeft met minder dan 4 duizend inwoners de omvang van een dorp en ligt aan de rivier de Arun. De grote trekplijster hier is het prachtige gerenoveerde middeleeuwse Arundel Castle met zijn tuinen en park. Het huidige bouwwerk stamt qua design vooral uit de 18e eeuw, het oorspronkelijke kasteel werd al in de 11e eeuw gebouwd. Ook kunt u hier het plaatselijke museum en de eveneens mooie kathedraal bezoeken. Het stadje is tevens gesitueerd in het heuvelachtige South Downs National Park waar u bijvoorbeeld prima kunt wandelen maar ook de nodige mooie dorpen en bezienswaardigheden kunt bezichtigen. Een leuk stadje in deze streek is bijvoorbeeld Petworth waar maar liefst meer dan dertig antiekwinkels zijn gesitueerd. U vindt in die plaats ook een fraai historisch landgoed met belangrijke kunstcollectie. Als u van antiek houdt dan zou u ook naar de Ardingly International Antiques & Collectors Fair kunnen gaan, de grootste antiekmarkt van Zuid Engeland. De South of England Showground ligt net als Arundel ook in het graafschap West Sussex. Bekijk hier de data van deze en andere grote antiekmarkten in Engeland.

Arundel ligt ook niet ver van de badplaatsen Worthing en Bognor Regis. Een dagje relaxen bij de zee is dus mogelijk. In de regio zijn ook de nodige historische bezoekersattracties zoals het Amberley Museum, Parham House & Gardens, de Bignor Roman Villa en het Weald and Downland Living Museum. Dit is een openluchtmuseum met allemaal oude cottages uit de regio. Daar weer vlakbij vind u ook de West Dean Gardens, mooie tuinen vlakbij het gelijknamige college. Niet ver van hier vindt u ook het stadje Chichester met haar mooie kathedraal en daar vlakbij de Chichester Harbour, een natuurlijk havengebied en tevens één van de minst bebouwde gedeelten van de Engelse zuidkust. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Arundel en omgeving. Ook kunt u de onderstaande interactieve kaart gebruiken om uw plek te vinden in het stadje of de omgeving.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers