Het antiekstadje Honiton in Devon - Zuidwest Engeland

Honiton in Devon, Engeland hotels boeken via GBLBlackdown Hills in Engeland Jurassic Coast in East Devon Sidmouth in Devon, Engeland Branscombe in Devon, Engeland Exmouth in Devon Exeter Cathedral in Devon, Engeland

Informatie over deze bestemmingHet antiekstadje Honiton in Devon, Engeland

Honiton is een klein stadje in het oostelijke deel van het graafschap Devon in zuidwest Engeland. Het heeft ongeveer 12 duizend inwoners en staat van oudsher bekend vanwege de vervaardiging van kant en dat kunt u ook zien in het lokale Allhallows Museum. Deze plaats is tegenwoordig misschien wel bekender als de antiekhoofdstad van Devon want ondanks het relatief geringe inwonertal heeft het ongeveer 85 dealers, om en nabij de 15 antiekwinkels en ook nog eens twee veilinghuizen. De hoofdstraat bestaat grotendeels uit 18e eeuwse gebouwen. Er is ook genoeg accommodatie en dat heeft ook te maken met een andere oorzaak, namelijk dat het direct ingeklemd wordt door twee fraaie natuurlijke gebieden. Als antiek de reden is waarom u op deze pagina terecht bent gekomen dan is het wijs te vermelden dat er niet bijster ver van hier ook een aantal vrijdagen + zaterdagen per jaar één van de grootste antiekmarkten van Engeland georganiseerd wordt. Dat is de Shepton Mallet Antiques, Vintage & Collectors Fair. U dient daar vanuit Honiton wel minimaal een uur voor te rijden.

Ten noorden vindt u de Blackdown Hills en ten zuiden East Devon, beiden uitgeroepen tot Area of Outstanding Natural Beauty. Het tweede gebied heeft tevens een bijzonder mooie kustlijn met kliffen, baaien, stranden, dorpen, badplaatsjes en wandelpaden en dat behoort zelfs tot het werelderfgoed. Dat is de oude Jurassic Coast. In de directe omgeving zijn niet veel historische bezienswaardigheden maar niet te ver van het stadje kunt u bijvoorbeeld Forde Abbey & Gardens, het Killerton Estate, de rieten daken van het dorpje Branscombe en de kathedraal van Exeter bezichtigen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Honiton.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers