Dag 9: Stratford-upon-Avon | dinsdag 9 mei

Shakespeare's geboortehuis in Stratford-upon-Avon, Engeland Shakespeare's geboortehuis in Stratford-upon-Avon, Engeland Shakespeare's geboortehuis in Stratford-upon-Avon, Engeland Shakespeare's geboortehuis in Stratford-upon-Avon, Engeland Shakespeare's geboortehuis in Stratford-upon-Avon, Engeland Arden Hotel in Stratford-upon-Avon, Engeland Shakespeare's geboortehuis in Stratford-upon-Avon, Engeland Shakespeare's geboortehuis in Stratford-upon-Avon, Engeland

Verslag van de dag

Het historische stadje Stratford-upon-Avon in Engeland

Mijn tweede dag in het graafschap Warwickshire besloot ik door te brengen in het stadje Stratford-upon-Avon, zo bekend omdat het de geboorteplaats is van William Shakespeare. Daarvoor moest ik eerst de trein pakken in Warwick, een rit van ongeveer 35 minuten door een mooi licht heuvelachtig landschap met (in dit jaargetijde) vele knalgele koolzaadvelden. Na uitstappen en 10 minuten lopen sta je in het centrum van het stadje.

Ik heb deze dag geen historische attracties in Stratford-upon-Avon bezocht maar daar is wel alle gelegenheid voor. Je kunt hier het geboortehuis van William Shakespeare bezichtigen maar ook andere oude vakwerkhuizen die in het bezit waren van zijn familieleden. Zo zie je op één van de foto's ook Hall's Croft, het voormalige huis van zijn dochter Susanna. Je kunt een ticket kopen dat je toegang geeft tot al die huizen en dat zijn er 5 in totaal. 2 daarvan bevinden zich even buiten het stadje en dat zijn Mary Arden's Farm en het Anne Hathaway Cottage. Bij de best brede rivier de Avon kun je mooi zitten, zowel in het gras als aan de overkant bij het café/restaurant. Je kunt er ook meegaan op een rondvaart. Je zult ook het grote gebouw van het Royal Shakespeare Theatre duidelijk kunnen zien waar je vanzelfsprekend toneelvoorstellingen kunt bijwonen. Tegenover het theater staat overigens ook een mooi hotel waarvan je hierboven nog een foto zult zien. Dat is het uitstekend beoordeelde Arden Hotel. Daar weer vlakbij staat het kerkje waar Shakespeare begraven ligt. Ik heb het stadje doorgewandeld en haar straatjes bekeken en het is er zeer fraai. Net als in Warwick tref je er een mooie mix van historische houten en stenen gebouwen met een gezellig compact centrum. Ik had besloten niet te veel te doen omdat ik een paar dagen daarvoor mijn achilleshiel enigszins geblesseerd had. Ik was toch blij Stratford-upon-Avon te hebben bezocht.

Mijn reis hield hier nog niet op want ik had nog één dag in Londen tegoed alvorens ik op de Eurostar naar Nederland zou reizen. Die dag in Londen heb ik slechts een wandeling gemaakt langs Russel Square en nog kort het British Museum bezocht wat ik al eens eerder gedaan had. Ik vond dat toch niet de moeite waard voor een heel verslag. Uitstekend museum overigens maar dat is een inkoppertje. Vanuit Warwick kun je direct met de trein naar London Marylebone. Vandaar met de metro (één keer overstappen tussendoor) naar Kings Cross / St Pancras International waar mijn hotel vlakbij stond en waar de trein naar Brussel vertrekt. Ik had echter een kaartje voor een treinreis van Londen naar Rotterdam Centraal. Je kunt dit traject tegenwoordig namelijk een paar keer per dag direct afleggen zonder over te stappen in Brussel. Zeer comfortabel. Andersom overigens (nog) niet. Ik ging in Rotterdam van de trein omdat ik daar een directe aansluiting heb naar Groningen maar je kunt ook in Amsterdam uitstappen.


Geïnspireerd? Boek zelf (in Stratford-upon-Avon) of vraag een plan op maat


Hotel
Cottage in Engeland

Reisverslagen per dag

Edale Great Ridge Sheffield Buxton Chatsworth Parkhurst Hill Bletchley Warwick Stratford
→ Terug naar reisverslag Peak District en Warwickshire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers