Dag 4: Buxton | donderdag 3 mei

Roseleigh aan de Pavilion Gardens in Buxton In het centrum van Buxton, Engeland Buxton Market Place in Derbyshire Buxton Opera House in Engeland Het park de Pavilion Gardens in Buxton

Verslag van de dag

Old club House pub in Buxton, Engeland

In de ochtend moest ik me eerst verplaatsen van Edale naar Buxton. Hemelsbreed is dat eigenlijk heel dichtbij maar met de trein is het 2 uur omdat je via Manchester Piccadilly moet reizen. Geen probleem overigens want het zijn twee trajecten met mooie uitzichten op deze delen van het Peak District National Park. Eenmaal in het stadje aangekomen was het nog een minuut of 15 lopen naar mijn hotel/guest house. En die mag genoemd worden want het was een uitstekende accommodatie in een fraai herenhuis aan de Pavillion Gardens, het openbare park van Buxton. Hier kun je de Roseleigh boeken als je wilt, een mooie rustgevende locatie. Heerlijk om 's ochtends de deur uit te stappen in het groene parkje waar ook een vijver te vinden is en uiteraard bloemenperken. Het is wel Engeland. Hier vlakbij bevindt zich overigens ook de marktplaats waar de bussen naar omliggende dorpen vertrekken.

Ik had voor deze dag niets gepland behalve dan rond te kijken in het stadje en een korte wandeling te maken naar Grinlow Tower. Daar heb je mooi uitzicht over de omgeving. Het valt op dat het gros van de huizen hier mooi zijn waarvan de nodige vrijstaande huizen gebouwd zijn met relatief grote bruinige stenen die je overal in dit gebied aantreft. Buxton is al lang een toeristische bestemming. Nu toch vooral voor mensen die het nationale park willen verkennen en/of willen wandelen of fietsen. Vroeger was het vooral beroemd vanwege haar thermale baden, een kuuroord dus. Daar zijn verschillende voorbeelden van in Engeland maar dit was toch wel één van de bekendere. Je kunt het oude badhuis nog zien alsmede andere in het oogspringende panden. Best imposant is de Devonshire Dome waar je oa. kunt genieten van een spabehandeling. Ook mooi is het Buxton Opera House, uitkijkend op de Pavilion Gardens. Daarnaast staat de Old Club House, een leuke pub in een mooi pand.

Ik heb wat rondgekeken in het centrum. Uiteraard heeft het ook een hoofdstraat met verschillende winkels en uiteraard ook genoeg pubs en restaurant en heb een wandeling van een uur gemaakt naar Grinlow Tower, ook wel bekend als Solomons Temple. Dat staat op een heuvel in het Buxton Country Park pal ten zuiden van het stadje. Dat is een torentje dat je kunt beklimmen om een nog beter uitzicht te krijgen. Van boven kijk je uit op Buxton en het omliggende land, helemaal tot aan Castleton. Het was die dag wat grijs dus de uitzichten vielen wat tegen. Een mooie foto daarvan kan ik dus helaas niet tonen op deze pagina.


Geïnspireerd? Boek zelf (in Buxton) of vraag een plan op maat


Hotel
Cottage in Engeland

Reisverslagen per dag

Edale Great Ridge Sheffield Buxton Chatsworth Parkhurst Hill Bletchley Warwick Stratford
→ Terug naar reisverslag Peak District en Warwickshire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers