Het stadje Buxton in Derbyshire - Peak District

Buxton Crescent in Derbyshire Buxton in Derbyshire hotel boeken via GBL Tissington Trail in Derbyshire Monsal Trail in het Peak District Parkhouse Hill in Derbyshire White Peak in Derbyshire Hartington in Derbyshire Bakewell in Derbyshire Chatsworth House in Derbyshire Haddon Hall in Derbyshire The Roaches in Staffordshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Buxton in Derbyshire, Peak District

Buxton is het hoogst gelegen marktstadje van Engeland, heeft ongeveer 22 duizend inwoners en wordt omringd door het fraaie heuvelachtige Peak District National Park. Het is van oudsher een 'spa town' vanwege de thermale bronnen en is daarom ook al lang een populaire bestemming. Dit deel van het land behoort tot het graafschap Derbyshire. Aangezien het omringd is door het heuvelachtige nationale park kunt u er prima wandelen en mooie landschappen bekijken maar in Buxton zult u ook mooie gebouwen kunnen zien zoals de Devonshire Dome (restaurant, café en spa), het Buxton Opera House en enkele bezienswaardigheden kunnen bezoeken zoals de prachtige Pavilion Gardens, het lokale museum en Poole's Cavern, een ondergronds grottencomplex. Voorbeelden van attracties een eindje buiten het stadje zijn Lyme Park, Peveril Castle en het Macclesfield Silk Museum. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Buxton.


Tissington Trail & Monsal Trail

Het Peak District is een prima gebied om in te lopen. Er zijn verschillende valleien en heuvels die u kunt bewandelen. Eén zo'n route is de Tissington Trail. Dat is niet alleen een wandelroute maar vooral een fietsroute tussen Buxton en Ashbourne. Het is een route van 21 kilometer en ligt voor een groot deel langs een oude spoorlijn die dus niet meer in gebruik is. Dat geldt ook voor het Monsal Trail, die begint even ten westen van het stadje in Blackwell Mill en eindigt in het dorp Bakewell (niet ver van Chatsworth House). Dit is een route van 13,5 kilometer en komt ook langs een punt waarop je fraai uitzicht hebt op Cressbrook. Dat is een modeldorpje, vroeger ontworpen rondom de katoenfabriek. Dat pand staat er nog maar doet geen dienst meer als katoenspinnerij. Als u van mooie dorpjes en gebouwen houdt, bekijk dan vooral het wandelverslag van Ashford-in-the-Water naar Rowsley. U kunt gebruik maken van de bus om op het beginpunt te geraken en ook om terug te keren in Buxton.

Meer info: Tissington Trail | Monsal Trail | Ashford - Rowsley via Bakewell en Chatsworth House


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Buxton

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Buxton te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunt u vanaf Duinkerke of Calais naar het zuidoosten varen, via Hoek van Holland naar Harwich in het oosten of van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull verder naar het noordoosten. De langste overtocht is naar Hull maar de autorit naar Buxton is dan wel weer het kortst, namelijk minimaal 2,5 uur. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Voor de hand ligt dan een vlucht naar Manchester Airport. Vanaf die luchthaven kunt u in ongeveer 1,5 uur rechtstreeks met de bus naar Buxton reizen. Dat kan ook met de trein al moet u dan in de stad Manchester een keer overstappen. De reis duurt wel ongeveer net zo lang. Buxton is het einde van de spoorlijn. Uitstapjes met de bus zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld naar Hartington, Ashbourne, Bakewell en Matlock.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in het Peak District
→ Stadjes en dorpen in het Peak DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in het Peak District

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers