Dag 8: Warwick en Warwick Castle | maandag 8 mei

Warwick Castle in Warwickshire, Engeland Uitzicht vanaf Warwick Castle in Warwickshire, Engeland Tuin van Warwick Castle in Engeland Centrum van Warwick in Engeland Straatje in Warwick, Engeland Cottage in het stadje Warwick, Engeland Lord Leycester Hospital in Warwick, Engeland

Verslag van de dag

Het historische stadje Warwick in Engeland

Na mijn overnachting in Milton Keynes was het tijd om te verkassen naar de volgende bestemming en dat was het mooie historische stadje Warwick. Beide plaatsen liggen hemelsbreed niet echt ver van elkaar vandaan maar toch moet je twee keer overstappen om de reis te kunnen voltooien. Dat gebeurt in Coventry en in Leamington Spa. Vanaf Leamington Spa is het dan overigens nog maar 5 minuten. Ik verbleef deze en volgende nacht in The Globe, een prima hotel in het centrum van Warwick. De tv van mijn éénpersoonskamer was kapot dus gaven ze me een grote tweepersoonskamer. Dat wordt uiteraard gewaardeerd. Ik heb voor en na het bezoek aan het kasteel uiteraard het stadje ook nog eens goed bekeken en het heeft heel leuke straatjes met houten vakwerkhuizen maar ook oude panden uit latere tijdperken. Zeer mooi. Onderweg zag ik ook Park Cottage staan, een hele mooi b&b vlakbij het Lord Leycester Hospital (historische attractie) en het centrum. Zie de foto hierboven.

Na het inchecken ben ik gelijk het stadje in gelopen en kwam al snel tot de conclusie dat het beeld dat ik bij Warwick had, namelijk als sfeervol stadje met fraaie vakwerkhuizen en dergelijke, werd bevestigd. Het was ook deze dag zonovergoten en warm dus dat hielp zeker. Ik was er op een maandag maar toch waren er de nodige toeristen aanwezig en dat kwam omdat het Bank Holiday Monday was, een vakantiedag zodat de mensen van een lang weekend kunnen genieten. Dat was helemaal te merken in Warwick Castle waar veel bezoekers en ook veel kinderen waren. Dit kasteel is uiteraard een historische bezienswaardigheid dat ook attracties heeft die meer toegesneden zijn op kinderen, in de vorm van voorstellingen en activiteiten. Zo zijn er shows met valkeniers, boogschutters, de trebuchet en op bepaalde data ook het typisch middeleeuwse 'jousting' waarbij ridders te paard elkaar (althans oorspronkelijk) met lansen te lijf gingen. Bekijk vooral de link van het kasteel hieronderaan de pagina. Ik kwam er echt voor het kasteel en het is werkelijk imposant en ook zeer goed onderhouden. Het stamt uit de 11e eeuw al moet gezegd dat bepaalde delen zijn bijgebouwd in de late middeleeuwen.

Je kunt bij Warwick Castle naar binnen om het interieur, schilderijen en ook wapenuitrustingen te bekijken. Ook kun je de kasteelmuren beklimmen om van uitzichten te genieten. Rondom bevindt zich het park met tuinen, de rivier de Avon, een café, tal van kraampjes waar je iets lekkers kunt kopen en ook een trebuchet, een groot middeleeuws artilleriewapen met slingerarm. Entree tot het kasteel is overigens een prijzige zaak want ik moest er GBP 27 voor neerleggen. Het is dan wel één van de mooiste middeleeuwse kastelen van Engeland, misschien wel de beste.


Geïnspireerd? Boek zelf (in Warwick) of vraag een plan op maat


Hotel
Cottage in Engeland

Reisverslagen per dag

Edale Great Ridge Sheffield Buxton Chatsworth Parkhurst Hill Bletchley Warwick Stratford
→ Terug naar reisverslag Peak District en Warwickshire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers