Het graafschap Warwickshire in Engeland

Anne Hathaway Cottage Stratford-upon-Avon in Warwickshire Shakespeare's stadje Stratford-upon-Avon in Engeland Warwick in Engeland Henley-in-Arden in Warwickshire, Engeland

Shakespeare, Warwick en houten vakwerkhuizen in het hart van Engeland

Het graafschap Warwickshire is onderdeel van de regio West Midlands en is qua oppervlakte relatief klein. Er zijn ook geen grote steden. De grotere stadjes liggen in het oosten en noorden, respectievelijk Rugby en Nuneaton. De eerste plaats geniet bekenheid vanwege het feit dat hier de sport rugby is uitgevonden. Hier is vanzelfsprekend ook een museum aan gewijd. De bekendste plaatsen met ook de meeste en beroemdste bezoekersattracties liggen voornamelijk in het midden en zuiden van het graafschap. Zeer bekend is Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van toneelschrijver William Shakespeare, één van de meest beroemde Engelsmannen aller tijden. In het stadje vindt u allerlei fraaie historische houten gebouwen waaronder zijn geboortehuis en panden van zijn familieleden, allen te bezichtigen. Het theater van de Royal Shakespeare Company staat er ook, mooi gesitueerd bij de rivier de Avon.

Hier in de buurt zijn veel meer mooie historische bezienswaardigheden waaronder het prachtige oude Warwick Castle, één van de best gepreserveerde middeleeuwse kastelen van Groot-Brittannië en zeker één van 's lands mooiste. In het stadje Warwick kunt u tevens de oude vakwerkhuizen van het Lord Leycester Hospital zien. Mooie houten gebouwen zijn ook te zien in het veel kleinere Henley-in-Arden met zijn lange straat vol geconserveerde gebouwen. Het heeft naar verluid ook een befaamde ijssalon. Verspreid over het platteland en andere plaatsen in Warwickshire zijn meer oude gebouwen inclusief landgoederen te bekijken zoals Baddesley Clinton, Kenilworth Castle en Ragley Hall. In het zuidelijke deel van het graafschap vindt u ook nog een zeer fraai en beschermd landelijk gebied genaamd de Cotswolds. Dat is een regio met schilderachtige dorpjes en fraai licht heuvelachtig platteland. Prima te combineren met de rest van het graafschap. Het graafschap wordt ook geflankeerd door Worcestershire waar ook mooie landschappen historische locaties te vinden zijn.


De interactieve kaart van Warwickshire

U ziet hier de kaart van de graafschappen Warwickshire en Worcestershire. Het op deze pagina besproken graafschap is het oostelijke deel van deze interactieve kaart.

legenda van kaart

Plaatsen om te gaan kijken en/of overnachten


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers