De Engelse toneelschrijver William Shakespeare (1564 - 1616)

Shakespeare theater in Stratford-on-Avon Engeland Shakespeare's geboortehuis in Stratford-upon-Avon, Engeland Anne Hathaway's Cottage in Stratford-upon-Avon, Warwickshire Mary Arden's Farm vlakbij Stratford-upon-Avon in Warwickshire Shakespeare's Globe Theater in Londen

Informatie en plaatsen om te bezoeken

William Shakespeare is waarschijnlijk de beroemdste literaire figuur uit de Engelse geschiedenis. Hij was een dichter, acteur maar geniet toch vooral bekendheid vanwege de toneelstukken die hij geschreven heeft. Hij maakte comedy's, historische toneelstukken en tragedies (treurspelen). Zijn stukken worden nog steeds veelvuldig gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan Macbeth, Hamlet, Richard III en het tragische verhaal van Romeo en Julia. De man is zonder twijfel één van de beroemdste personen uit de Tudor tijd.

Als u meer van het leven van Shakespeare te weten wilt komen dan is het stadje Stratford-upon-Avon in het graafschap Warwickshire de place to be. Daar kunt u namelijk zijn geboortehuis bezichtigen. Maar dat is niet alles, ook oude vakwerkhuizen die toebehoorden aan zijn familieleden zijn te bezichtigen. Zoals het Anne Hathaway Cottage van zijn vrouw en Mary Arden's Farm. Dat is het boerderijtje van zijn moeder dat overigens op het platteland buiten het stadje gesitueerd is. Maar er zijn nog meer panden open voor bezoekers. Niet geheel toevallig is Stratford-upon-Avon ook de plek waar de Royal Shakespeare Company gevestigd is. Daar kunt u dus van een voorstelling genieten in één van hun permanente theaters en dat zijn er maar liefst drie stuks. In Londen staat overigens het Shakespeare's Globe Theatre. Dat is geen oud gebouw maar een nieuw pand gebouwd in de stijl zoals het er rond 1600 uitgezien moet hebben. Het is een theater dat in gebruik is maar waar u ook mee kunt gaan met een rondleiding. Het pand is gesitueerd pal naast het Tate Modern, tussen de Millennium Bridge en de Southwark Bridge.

Plaatsen om te gaan kijken en/of te overnachten


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers