Het historische stadje Bradford-on-Avon in Wiltshire

Bradford-on-Avon in Engeland Bradford-on-Avon in Wiltshire Bradford aan de rivier de Avon in Engeland Bradford-on-Avon in Engeland hotels boeken via GBLDe historische stad Bath in Somerset, Engeland Lacock in Wiltshire, Cotswolds Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds De steencirkel van Avebury in Wiltshire, Engeland De rivier de Avon in het centrum van de stad Bristol in Engeland De stad Salisbury in Wiltshire

Informatie over deze bestemmingBradford-on-Avon in Engeland

Bradford-on-Avon is een historisch stadje in het noordelijke deel van het graafschap Wiltshire in het zuiden van Engeland. Het oude stadje bestaat al sinds de tijd der Romeinen maar kende haar opgang vooral door de textielindustrie die hier enkele honderden jaren geleden floreerde. Bradford telt niet veel meer dan 10 duizend inwoners en zoals de naam al aangeeft ligt het aan de rivier de Avon. Het herbergt prachtige oude bruggen, oude fabrieksgebouwen, pittoreske cottages en de nodige horeca en winkeltjes. Ook kunt u er de 14 eeuwse Tithe Barn bekijken, één van de oudste gebouwen hier. In de directe omgeving van het stadje zijn meer bezienswaardigheden. Denk aan Westwood Manor, Farleigh Hungerford Castle, Great Chalfield Manor en de Courts Garden. U kunt hier ook meegaan op boottripjes over de rivier of gaan wandelen over het jaagpad naar Bath, de beroemde historische stad die hier vlakbij ligt. U kunt binnen een kwartier met de trein naar die stad. Dat geldt overigens ook voor Salisbury, de kathedraalstad van het graafschap. Dat is ongeveer drie kwartier met de trein. De nog grotere stad Bristol ligt is in ongeveer een half uur per trein te bereiken.

Bradford-on-Avon is ook nog eens gesitueerd pal aan de rand van de Cotswolds, een gebied dat befaamd is om haar schilderachtige dorpjes. In deze streken vindt u bijvoorbeeld Castle Combe. Malmesbury en Lacock. De beroemde steencirkel van Avebury alsook het kleine kathedraalstadje Wells én de natuur van de Mendip Hills zijn ook niet al te ver van hier gesitueerd. Avebury staat in de North Wessex Downs, een groot landelijke conservatiegebied zoals de Cotswolds. Zeer karakteristiek daar zijn ook de in de heuvelflanken gegraveerde paarden. Die enorme beeltenissen zijn wit vanwege de ondergrond (kalk). Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in de stad Bradford-on-Avon.


Met de trein naar Windermere

Dit stadje is te bereiken met de trein. Het ligt op korte reisafstand van zowel de stad Bath als het grotere Bristol. Tip: gebruik de uitgebreide zoekfunctie (bovenaan) om info over die andere plaatsen te vinden.


Wandelen vanuit Bradford-on-Avon

U kunt vanuit het stadje een route van 16 kilometer naar de prachtige stad Bath lopen. Dat gaat deels over het jaagpad langs het Kennet and Avon Canal en telt vrijwel geen hoogtemeters. U kunt de route uiteraard ook in omgekeerde richting volgen. Na afloop neemt u de trein weer terug, slechts een ritje van 12 a 15 minuten.

➦ Meer info: Bradford-on-Avon - Bath
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers