De stad Bristol in Zuidwest Engeland

De rivier de Avon in het centrum van de stad Bristol in Engeland Bristol in Engeland Brunel's Great Bristol in Engeland Bristol Cathedral in Zuid Engeland Clifton Suspension Bridge in Engeland hotel boeken via GBL Historische brug van de stad Bath in Somerset, Engeland Blaise Hamlet in Engeland Het landgoed Tyntesfield in Somerset, Engeland Clevedon Pier in Engeland Cheddar Gorge in de Mendip Hills, Somerset Dyrham Park in Gloucestershire, Cotswolds Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds

Informatie, hotels en appartementenDe kathedraal van de stad Bristol in Engeland

Bristol is de grootste stad van zuidwest Engeland. Het was altijd één van de belangrijkste havensteden van Engeland en ligt vlakbij de Severn (kust). Daarnaast ligt het ook aan de rivier de Avon waar in het westen de grote Clifton Suspension Bridge over een diepe kloof ligt. Bij deze iconische brug vindt u ook een bezoekerscentrum en vlakbij tevens een klein natuur -en recreatiegebied van de National Trust, namelijk het Leigh Wood. In de stad zelf varen waterbussen over deze rivier, die bij verschillende haltes stoppen. Bristol is tegenwoordig een hippe stad en iemand die ook zeker verantwoordelijk is voor die status is de graffitikunstenaar Banksy. Deze mysterieuze en wereldberoemde inwoner van de stad (althans daar gaan we vanuit) wiens identiteit niet bekend is heeft hier met name in zijn beginperiode tal van muurschilderingen gemaakt die je verspreid over de stad kunt vinden. Bekijk hier de locaties van Banksy muurschilderingen.

In het centrum kunt u ook enkele musea bezoeken waaronder de M Shed en het historische schip genaamd Brunel's SS Great Britain. Ook kunt u de Bristol Cathedral en het Georgian House Museum bezichtigen. De dierentuin van de stad - één van de oudste van het land - bestaat sinds september 2022 niet meer. Die heeft haar deuren vanwege de financiën helaas moeten sluiten. Als u wilt zien hoe bier gebrouwen wordt, ga dan kijken bij de Bristol Beer Factory. Bekijk wat betreft bier ook deze pagina over bierbrouwerijen in Engeland.

Buiten Bristol is vanzelfsprekend meer te zien. Wat te denken van de stijlvolle stad Bath dat meerdere historische attracties heeft en dat daardoor tot het werelderfgoed behoort. Ook kunt u rondtoeren in de landelijke natuur van de Cotswolds waar u een hele batterij pittoreske dorpjes zult zien. De Mendip Hills in Somerset zijn ook niet ver weg, net als het neogothische landhuis Tyntesfield en het pittoreske gehucht Blaise. Bij de zee vindt u onder andere de pier van Clevedon en daar vlakbij Clevedon Court, een huis van de National Trust. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Bristol.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Bristol

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bristol te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Bristol duurt daarna nog minimaal 3,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan want het vliegveld ligt niet al te ver buiten de stad. Vanaf Bristol Airport kunt u snel in een half uur met de bus naar het centrum van de stad. Vanaf het station Bristol Temple Meads in het centrum kunt u overigens ook direct met de trein naar bijvoorbeeld Londen (station Paddington), Bath, Cardiff en Exeter reizen.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Somerset en Wiltshire
→ Vakantie vieren in de Cotswolds

→ Steden, badplaatsen en dorpen in Somerset en Wiltshire
→ Steden, stadjes en dorpen in de CotswoldsOvernachten in dit gebied(en)?

→ Hotels en vakantiehuizen in Wiltshire en Somerset
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers