Het stadje Amersham in de Chilterns - Buckinghamshire

Het stadje Amersham in de Chilterns Historisch huis in Amersham, Engeland Chiltern Hills rond Amersham in Buckinghamshire, Engeland hotels boeken via GBLLittle Missenden in Buckinghamshire Chilterns in Buckinghamshire Marlow in Buckinghamshire Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire West Wycombe Park in de Chilterns Hughenden Manor in de Chilterns, Engeland Waddesdon Manor in Buckinghamshire, Engeland Hatfield House in Hertfordshire, Engeland

Informatie over deze bestemmingHet historische stadje Amersham in Buckinghamshire, Chilterns
Amersham is een historisch stadje in het graafschap Buckinghamshire. Het heeft ongeveer 14 duizend inwoners en is gesitueerd in de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty, een gebied dat befaamd is om haar mooie landelijke uitstraling en mooie dorpen. Het stadje zelf is ook fraai. Amersham heeft een oud gedeelte waar u de laat middeleeuwse kerk, het museum en een aantal (deels) houten gebouwen zult vinden waaronder de herberg. Op de heuvel bij het treinstation staat het nieuwe 20e eeuwse deel. Vanwege het pittoreske karakter heeft het stadje ook vaak haar opwachting gemaakt in allerlei films en series waaronder het populaire Midsomer Murders. Het aparte van Amersham is dat ondanks haar locatie in landelijk Buckinghamshire niet alleen beschikt over een treinstation waar je op de trein van de Chiltern Railways (spoorwegmaatschappij) kunt stappen maar dat het tevens is aangesloten op het metrostelstel van Londen. Het is een eindpunt (evenals het even verderop gelegen Chesham) van de Metropolitan Line. Je kunt dus per trein en underground naar Londen reizen.

In de omgeving rondom deze plaats zijn nog veel meer bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Chenies Manor House & Garden, Hughenden Manor, het Chiltern Open Air Museum maar ook het Bekonscot Model Village. In de buurt kunt u ook eens kijken in Great Missenden, het mooie dorpje waar de wereldberoemde auteur Roald Dahl jaren woonde en schreef. Er is ook een museum over maar dat is vooral bestemd voor kinderen. In de omgeving zijn overigens nog veel meer leuke dorpjes om te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan Bradenham, West Wycombe, The Lee, Chesham en de gehuchten in de Hambleden Valley waaronder Turvill. Het grotere stadje Marlow aan de rivier de Theems ligt ook niet ver van hier. Uiteraard kunt u ook van de natuur genieten in de Chiltern Hills maar ook in het Colne Valley Regional Park.

➦ Meer info: Het land van Midsomer Murders | Enkele wandelroutes in the Chilterns
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers