Het stadje Amersham in de Chilterns - Buckinghamshire

Het stadje Amersham in de Chilterns Historisch huis in Amersham, Engeland Chiltern Hills rond Amersham in Buckinghamshire, Engeland hotel boeken via GBL Little Missenden in Buckinghamshire Chilterns in Buckinghamshire Marlow in Buckinghamshire Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire West Wycombe Park in de Chilterns Hughenden Manor in de Chilterns, Engeland Waddesdon Manor in Buckinghamshire, Engeland Hatfield House in Hertfordshire, Engeland

Informatie en hotelsHet historische stadje Amersham in Buckinghamshire, Chilterns
Amersham is een historisch stadje in het graafschap Buckinghamshire. Het heeft ongeveer 14 duizend inwoners en is gesitueerd in de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty, een gebied dat befaamd is om haar mooie landelijke uitstraling en mooie dorpen. Het stadje zelf is ook fraai. Amersham heeft een oud gedeelte waar u de laat middeleeuwse kerk, het museum en een aantal (deels) houten gebouwen zult vinden waaronder de herberg. Op de heuvel bij het treinstation staat het nieuwe 20e eeuwse deel. Vanwege het pittoreske karakter heeft het stadje ook vaak haar opwachting gemaakt in allerlei films en series waaronder het populaire Midsomer Murders. Het aparte van Amersham is dat ondanks haar locatie in landelijk Buckinghamshire niet alleen beschikt over een treinstation waar je op de trein van de Chiltern Railways (spoorwegmaatschappij) kunt stappen maar dat het tevens is aangesloten op het metrostelstel van Londen. Het is een eindpunt (evenals het even verderop gelegen Chesham) van de Metropolitan Line. Je kunt dus per trein en underground naar Londen reizen.

In de omgeving rondom deze plaats zijn nog veel meer bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Chenies Manor House & Garden, Hughenden Manor, het Chiltern Open Air Museum maar ook het Bekonscot Model Village. In de buurt kunt u ook eens kijken in Great Missenden, het mooie dorpje waar de wereldberoemde auteur Roald Dahl jaren woonde en schreef. Er is ook een museum over maar dat is vooral bestemd voor kinderen. In de omgeving zijn overigens nog veel meer leuke dorpjes om te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan Bradenham, West Wycombe, The Lee, Chesham en de gehuchten in de Hambleden Valley waaronder Turvill. Het grotere stadje Marlow aan de rivier de Theems ligt ook niet ver van hier. Uiteraard kunt u ook van de natuur genieten in de Chiltern Hills maar ook in het Colne Valley Regional Park.

Meer info: Het land van Midsomer Murders | Enkele wandelroutes in the Chilterns


Bekijk de interactieve kaarten:Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Amersham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Amersham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Amersham duurt daarna nog minimaal 2 uur 15 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt vanuit Amersham direct met de trein naar Londen (Marylebone Station) reizen. Voorbeelden van andere plaatsen waar u met de trein heen kunt zijn Great Missenden, Amersham, Wendover en Aylesbury.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Chilterns
→ Stadjes en dorpen in de ChilternsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Chilterns

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers