Roald Dahls's dorpje Great Missenden in Buckinghamshire

Little Missenden in Buckinghamshire Chilterns in Buckinghamshire hotels boeken via GBLAmersham in de Chilterns West Wycombe Park in de Chilterns Hughenden Manor in de Chilterns, Engeland Marlow in Buckinghamshire Hambleden in Buckinghamshire Fingest in Buckinghamshire Waddesdon Manor in Buckinghamshire, Engeland

Informatie over deze bestemmingHet dorpje Great Missenden in Buckinghamshire

Great Missenden is een fraai dorp in het graafschap Buckinghamshire en wordt omgeven door de Chiltern Hills. Het heeft ongeveer 2 duizend inwoners en is vooral bekend omdat het lange tijd de woonplaats was van de inmiddels overleden schrijver Roald Dahl, vooral beroemd vanwege zijn kinderboeken als Mathilda, Sjakie en de Chocoladefabriek, en de GVR (Grote Vriendelijke Reus), recent nog verfilmd. Er is ook een museum aan gewijd al is dat voornamelijk geschikt voor kinderen. Het dorp komt vaak in lijstjes voor aangaande beste plaatsen om te leven en ook heeft het vaak haar opwachting gemaakt in Midsomer Murders, de ook in Nederland en België populaire tv-serie. In de omgeving rondom Great Missenden vindt u meer mooie dorpjes en stadjes als Little Missenden, The Lee, Chesham, Amersham, Bradenham en Turville. Naast de mooie natuur in dit gebied zijn er ook behoorlijk veel historische bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan Hughenden Manor, het landgoed West Wycombe, Chenies Manor House & Garden en Waddesdon Manor.

➦ Meer info: Het land van Midsomer Murders


Wandelen

Het dorp ligt in de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty waar u mooie routes kunt volgen over heuvels, door valleien en bossen, en langs mooie dorpjes. Volg paden in de buurt van Great Missenden zelf of ga bijvoorbeeld naar Coombe Hill of loop in de buurt van West Wycombe en Bradenham.

➦ Meer info: Enkele routes in the Chilterns
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers