Aylesbury in Buckinghamshire

Waddesdon Manor in Buckinghamshire, Engeland hotels boeken via GBLChilterns in Buckinghamshire Amersham in de Chilterns West Wycombe Park in de Chilterns Hughenden Manor in de Chilterns, Engeland Stowe in de Chilterns Bletchley Park in Buckinghamshire, Engeland Oxford in Engeland

Informatie over deze bestemmingHet stadje Aylesbury in Buckinghamshire

Aylesbury is een kleine stad in het graafschap Buckinghamshire in Engeland. Het heeft ongeveer 60 duizend inwoners en ligt op enkele kilometers van de Chilterns, een mooi groot heuvelgebied met bossen, graslandschappen, wandelpaden en ook mooie dorpen en stadjes. In deze kleine stad kunt u naar het Buckinghamshire County Museum, de Roald Dahl Children's Gallery en de 16e eeuwse historische herberg de King's Head waar een kroeg gesitueerd zit van de plaatselijke Chiltern Brewery. Dat is een oude koetsiersherberg die tegenwoordig gepreserveerd wordt door de National Trust. Daarin zit de Farmers Bar. Niet ver buiten de stad kunt u ook een bierbrouwerij bezichtigen middels een rondleiding. Dat is de Chiltern Brewery. Bekijk wat betreft bier ook deze pagina over bierbrouwerijen in Engeland. In Aylesbury staat ook een beeld van David Bowie en dat heeft men gedaan omdat hij hier (in de muziekclub Friars) begin jaren 70 twee keer één van zijn iconisch geworden albums voor het eerst live ten gehore bracht waaronder Ziggy Stardust (afgekort).

Op ongeveer 10 kilometer afstand ligt het dorp Waddesdon. Het heeft maar twee duizend inwoners en is vooral bekend vanwege het schitterende gelijknamige herenhuis/paleis (met tuinen) dat hier te bezoeken is. Deze Waddesdon Manor is nog gebruikt als filmlocatie voor de populaire tv-serie The Crown. In de omgeving kunt u overigens nog het Buckinghamshire Railway Centre bezoeken en ook nog meer mooie historische huizen bezichtigen, namelijk Ascott, Claydon en het middeleeuwse Long Crendon Courthouse. Nog wat verder weg kunt u bijvoorbeeld nog naar West Wycombe Park en de landschapstuinen van Stowe. Op ongeveer een half uur rijden vindt u ook een andersoortige historische attractie en dat is Bletchley Park, gedurende de Tweede Wereldoorlog nog een landgoed, inmiddels is het onderdeel van het stadje Bletchley. Dat was de plek waar Alan Turing en zijn team de Engima code kraakte van het Duitse leger en zo de Geallieerden een grote helpende hand bood. Er is niet heel lang geleden een film over gemaakt: The Imitation Game met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol.

Pub walk: Coombe Hill en The Russell Arms (44)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier redelijk vlakbij in de Chiltern Hills kunt u een route lopen van 9 km via Coombe Hill en komt vlak langs het stadje Wendover. Onderweg kun je halt houden in de 18e eeuwse pub de Russell Arms, gesitueerd in het gehucht Butler's Cross. Dit is trouwens vlakbij het landgoed Chequers, het buitenverblijf van de Britse premier.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers