Vakantie in het Engeland van Midsomer Murders

Henley-on-Thames in het land van Midsomer Murders Hambleden in het land van Midsomer Murders Fingest in het land van Midsomer Murders Turville in het land van Midsomer Murders Marlow in Buckinghamshire West Wycombe Park in de Chilterns Basildon Park in Berkshire Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire

Karakteristiek landelijk Engeland van tv

De omgeving waar de filmlocaties van Midsomer Murders zijn te vinden is een niet heel groot gebied zodat u in een relatief korte tijd veel kunt bekijken. Let op de spelling: het is dus geen 'Midsummer'. Een belangrijke plek in deze tv-serie over Inspector Barnaby is het stadje Causton. In het echt heet die plaats Wallingford en is gesitueerd in het graafschap Oxfordshire. In de omgeving zijn veel meer locaties waar door de jaren heen gefilmd is. Al die locaties bevinden zich in het oosten van Oxfordshire en het zuiden van Buckinghamshire, allemaal in en rondom de Chilterns, de naam van een fraai landelijk gebied met heuvels, bossen, open landschappen en mooie dorpjes. Dit is een Area of Outstanding Natural Beauty met ook pittoreske dorpjes. Denk met name aan de Hambleden Valley vlakbij Henley-on-Thames met plaatsjes als Hambleden, Fingest en Turville.

De serie loopt inmiddels al zo ontzettend lang dat het u niet zal verbazen dat er heel veel plekken zijn waar men in de loop der jaren heeft gefilmd. Voorbeelden van plaatsen waar opnames gemaakt zijn Dorchester-on-Thames, Henley-on-Thames, Goring, Thame, Ewelme, Watlington, Lewknor, Amersham, Beaconsfield, Chesham en Great Missenden. Hieronder staat de interactieve kaart van het gebied. Daarop staan tal van interessante plekken die uiteraard lang niet allemaal filmlocaties uit Midsomer Murders zijn.
legenda van kaart


Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt op deze pagina zelf een hotel, b&b of vakantiehuis uitzoeken en boeken. Die pagina leidt naar het net behandelde gebied genaamd The Chilterns. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
Hotel in Engeland


Voorbeelden van geschikte vakantiebestemmingen

Deze plaatsen zouden een goede (en ook mooie) plek kunnen zijn om het gebied waar Midsomer Murders wordt gefilmd te verkennen.


Terug naar:

→ Filmlocaties van Britse tv-series

→ Vakantie vieren in de Chilterns
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers