Marlow aan de Theems in Buckinghamshire - Chilterns

Marlow in Buckinghamshire Marlow in Buckinghamshire hotel boeken via GBL Hambleden in Buckinghamshire Fingest in Buckinghamshire Turville in Buckinghamshire Henley-on-Thames in Oxfordshire West Wycombe Park in de Chilterns Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire Stonor Park in de Chilterns Greys Court in de Chilterns Amersham in de Chilterns

Informatie en hotelsMarlow in Buckinghamsshire, Engeland

Marlow is een fraai stadje aan de rivier de Theems, in het graafschap Buckinghamshire. Het heeft ongeveer 15 duizend inwoners en het ligt pal aan de rand van de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty, een mooi natuurlijk en heuvelachtig stuk platteland in dit deel van zuid Engeland. Naast de mooie landschappen en wandelmogelijkheden zijn er in de buurt ook vrij veel bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. In het nabijgelegen Cookham bijvoorbeeld kun u de Spencer Art Gallery en de mooie tuinen en bossen van Cliveden bezichtigen. Voorbeelden van andere bezoekersattracties in het gebied zijn het Bekonscot Model Village and Railway, het Chiltern Open Air Museum en verschillende statige historische gebouwen -en landgoederen als Hughenden Manor, Stonor Park, Greys Court, West Wycombe Park en het koninklijke Windsor Castle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Marlow.


Wandelen in Marlow

Dit is een gebied waar u zeker ook kunt gaan wandelen. Zo kunt u vanuit het stadje het Thames Path volgen en wel twee kanten uit, namelijk naar Henley-on-Thames in het westen en Windsor in het oosten. Daarnaast kunt u ook wandelroutes volgen in de heuvels ten noorden van Marlow. Dat is het platteland van The Chilterns. De Hambleden Valley met haar fraaie dorpjes ligt bijvoorbeeld vlakbij.

Meer info: Thames Path | Enkele routes in the Chilterns


Pub walk: Cookham en The Bounty (42)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Niet ver hiervandaan in en bij een bocht van de rivier de Theems kunt u een route lopen van 8 km via het dorpje Cookham. Onderweg kun je halt houden in de pub The Bounty, gesitueerd aan de rivier en is alleen per veerboot of te voet te bereiken.

Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Marlow

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Marlow te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Marlow duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het stadje heeft een treinstation en dat is tevens het einde van de lijn. Vanaf hier kunt u met de trein naar Maidenhead waar u kunt overstappen op diensten naar London Paddington en de stad Reading.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Chilterns
→ Stadjes en dorpen in de ChilternsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Chilterns

© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers