Hitchin in Hertfordshire - Chilterns

Hitchin Lavender in Engeland Chilterns in Buckinghamshire hotels boeken via GBLAmersham in de Chilterns Wrest Park in Engeland Knebworth House in Hertfordshire, Engeland Hatfield House in Hertfordshire, Engeland St Albans Cathedral in Engeland Wimpole Hall in Cambridgeshire, Engeland Saffron Walden in Cambridgeshire

Informatie over deze bestemmingHet historische stadje Hitchin in Hertfordshire

Hitchin is een historisch stadje in het graafschap Hertfordshire, Engeland. Het heeft ongeveer 33 duizend inwoners en is één van de mooiste plaatsen van het graafschap. U vindt er ook een mooie kerk en het British Schools Museum dat verteld over de geschiedenis van de Britse school waar ook enkele klaslokalen te zien zijn. Men is nu ook bezig om naast het stadhuis het North Herefordshire Museum te stichten dat de historie van de regio behandeld. Op het moment dat u dit leest kan het er dus al staan. Een mooie attractie even buiten het stadje is het landgoed en boerderij van Hitchin Lavender. Hier kunt u tussen half juni en eind augustus lavendel in bloei zien en wandelen tussen de lange rijen lavendelvelden die in met elkaar ongeveer 40 kilometer lang zijn.

Hitchin is pal naast de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty gesitueerd, een fraai landelijk en heuvelachtig gebied. Dat gebied wordt ter hoogte van de stad Luton in tweeën gebroken en dit is het noordelijke gedeelte ervan. Zo zit u hier in de buurt van de Pegsdon Hills en de bosrijke helling Sharpenhoe. Ook treft u daar in de buurt de Whipsnade Tree Cathedral: bomen en planten die geplant zijn in de vorm van een middeleeuwse kathedraal. In de omtrek zijn ook enkele historische bezienswaardigheden te zien zoals Wrest Park, Knebworth House & Garden, Shaw's Corner en iets verder weg bijvoorbeeld St Albans Cathedral en het oude huis Ascott. Ook zit u hier redelijk in de buurt van het 'land van Midsomer Murders', dat is voornamelijk de zuidelijke helft van de Chiltern Hills binnen de graafschappen Buckinghamshire en Oxfordshire.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers