Bezoek het Engeland uit de tv-serie Vera

Rivier de Tyne in Newcastle, Engeland Newcastle-upon-Tyne in Engeland Whitley Bay in Tyne and Wear, Noord Engeland Sycamore Gap aan Hadrian's Wall, Northumberland Lindisfarne Castle in Northumberland, Noord Engeland Rothbury in Northumberland, Noord Engeland

De vrouwelijke detective van noordoost Engeland

Vera is een behoorlijk lang lopende detective serie rond Detective Chief Inspector Vera Stanhope. De opnames vinden plaats in het noordoosten van Engeland, in de binnenlanden en kustgebieden van de graafschappen Northumberland, Tyne & Wear en County Durham. Het politiebureau bevindt zich in Newcastle, de grootste stad van Noordoost Engeland. Daar worden de nodige opnames gemaakt maar ook afgelegen landelijke gebieden komen regelmatig in de serie voor. Denk aan het getijdeneiland Lindisfarne, het dorpje Craster aan de kust van Northumberland, de Farne Islands en Rothbury aan de rand van het heuvelachtig nationale park.

De beroemde Hadrian's Wall bevindt zich ook in dat graafschap en is al eens voorbijgekomen. Zo is er gefilmd bij Sycamore Gap, één van de mooiste secties van de imposante Muur van Hadrianus. Dit is in de buurt van het dorp Haltwhistle, het topografische centrum van Groot-Brittannië. Het kuststadje Whitley Bay ten noorden van Newcastle maakt ook haar opwachting. Ook de kusten en 'moors' van County Durham heeft u mogelijk al eens voorbij zien komen. De net genoemde plaatsen Newcastle-upon-Tyne en Whitley Bay behoren overigens tot het graafschap Tyne and Wear.


Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart met filmlocaties uit Vera


Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt op deze pagina zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Die pagina leidt naar het graafschap Northumberland. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
Hotel in Engeland

Mogelijke vakantiebestemmingen

Hieronder staan een klein aantal mogelijke bestemmingen in dit stukje Noord Engeland. De eerste is uiteraard de basis van Vera, namelijk de stad Newcastle. De volgende vier dorpen/stadjes zijn gesitueerd aan de kust of in het binnenland van het graafschap Northumberland en de laatste is de kleinere historische stad Durham.


Terug naar:

→ Filmlocaties van Britse tv-series

→ Vakantie vieren in Tyne and Wear

→ Vakantie vieren in Northumberland

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers