Het dorpje Bamburgh aan de Northumberland Coast

Bamburgh Castle in Northumberland, Noord Engeland Het dorp Bamburgh in Northumberland, Noord Engeland hotel boeken via GBL Farne Islands in Northumberland Lindisfarne Castle in Northumberland, Noord Engeland Lindisfarne Priory in Northumberland, Noord Engeland Alnwick Castle in Northumberland, Noord Engeland Craster in Northumberland Berwick-upon-Tweed in Northumberland Chillingham Castle in Northumberland, Noord Engeland College Valley in de Cheviot Hills, Northumberland National Park

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBamburgh Castle in Northumberland, Engeland

Bamburgh is een klein dorpje aan de Northumberland Coast in noordoost Engeland. Dit gebied is een Area of Outstanding Natural Beauty, een prachtig kustgebied met stranden, duinen en kastelen. Dat geldt ook voor dit dorpje dat gedomineerd wordt door het imposante middeleeuwse Bamburgh Castle dat ooit de zetel was van de koningen van Northumbria. Naast het kasteel kunt hier ook het kleine Grace Darling Museum bezoeken dat verteld over het scheepswrak van SS Forfarshire en de heldendaad die Grace Darling hierin speelde, in de 19e eeuw de dochter van de vuurtorenwachter. In de omgeving zijn overigens nog meer kastelen te bezichtigen zoals de ruïne van Dunstanburgh Castle, Chillingham Castle en het prachtige Alnwick Castle waar u ook tuinen kunt bekijken. Daarnaast kunt u ook het Holy Island of Lindisfarne betreden bij eb. Daar vindt u ook een kasteel en een priorij. Vanuit het dorpje Seahouses dat net ten zuiden van Bamburgh ligt kunt u meegaan op boottochten naar de Farne Islands, een natuurreservaat waar vogels leven. De grootste plaats in deze regio is het kuststadje Berwick-upon-Tweed.


Wandelen in Bamburgh

Deze plaats ligt langs een meerdaagse wandelroute, namelijk het Northumberland Coast Path, een route tussen Cresswell in het zuiden en Berwick-upon-Tweed in het noorden. U kunt dus mooie kustwandelingen maken maar verder naar het westen liggen tevens de hoge heuvels van het Northumberland National Park. De College Valley is daar onderdeel van, gesitueed in de Cheviot Hills.

Meer info: Northumberland Coast Path


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Bamburgh

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bamburgh te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1 uur 15 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit meer dan een paar uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Northumberland
→ Stadjes en dorpen in NorthumberlandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Northumberland

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers