Rothbury, Cragside en Coquetdale in Northumberland

Rothbury in Northumberland, Noord Engeland Rothbury in Northumberland, Noord Engeland hotel boeken via GBL Coquet Valley in Northumberland, Noord Engeland Simonside Hills in Northumberland, Noord Engeland Cragside in Northumberland, Noord Engeland Alnwick in Northumberland, Noord Engeland Alnmouth in Northumberland Warkworth Castle in Northumberland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenCragside bij Rothbury in Northumberland, Engeland

Rothbury is een dorp of beter gezegd een klein stadje aan de rand van het Northumberland National Park in noordoost Engeland. Het ligt in de Coquet Valley (Coquetdale), aan de voet van de Simonside Hills en er is ook een bezoekerscentrum voor het nationale park. Twee kilometer ten oosten van het dorp vindt u het landgoed Cragside. Dat is een heel apart historisch huis met tuinen en omliggende natuur met wandelpaden. Een eind verder weg zijn nog meer bezoekersattracties waar u naar toe kunt. Deze zijn meestal weer van historische aard zoals bijvoorbeeld het schitterende Alnwick Castle, het oude Warkworth Castle vlakbij zee, de Wallington Hall en ook de Muur van Hadrianus, één van de meest imposante Romeinse overblijfselen ter wereld. U vindt er niet alleen tientallen kilometers aan muur maar ook opgegraven nederzettingen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Rothbury. Dit plaatsje heeft ook als haar opwachting gemaakt in de detectiveserie Vera.


Wandelen in Rothbury

Vlakbij Rothbury kunt u bijvoorbeeld wandelen op het mooie landgoed rond Cragside House of iets verder weg een route volgen in de Simonside Hills die hier vlakbij te vinden zijn. Verderop in andere delen van het overwegend heuvelachtige nationale park vindt u de Cheviot Hills en ook het Hadrian's Wall Path langs de Muur van Hadrianus. Wandelen langs de Northumberland Coast is ook nog een idee.

Meer info: Wandelen op het landgoed Cragside | Routes in het nationale park


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Rothbury

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Rothbury te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minder dan een uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit meer dan een paar uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Northumberland
→ Stadjes en dorpen in NorthumberlandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Northumberland

© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers