Haltwhistle en Hadrian's Wall in Northumberland

Haltwhistle in Northumberland, Noord Engeland Hadrian's Wall Path in Northumberland, Noord Engeland hotels boeken via GBLHighshields Crags aan Hadrian's Wall, Northumberland Sycamore Gap aan Hadrian's Wall, Northumberland Housesteads Roman Fort bij Hadrian's Wall, Northumberland Vindolanda bij Hadrian's Wall, Northumberland Walltown aan Hadrian's Wall, Northumberland Hexham Abbey in Northumberland, Noord Engeland Kielder Forest in Northumberland North Pennines in Noord Engeland

Informatie over deze bestemmingCentre of Britain in Haltwhistle, Northumberland

Haltwhistle is een klein stadje in het binnenland van het graafschap Northumberland, Noord Engeland. Het heeft een paar winkels, een treinstation en een paar herbergen maar dat is niet de reden om deze plaats te bezoeken. De reden om hier heen te gaan is vanwege de afstand tot de oude Muur van Hadrianus, één van 's werelds meest indrukwekkende Romeinse monumenten. Van de oorspronkelijk meer dan 100 kilometer lange muur is nog vrij veel over en de mooiste secties vindt u in de buurt van Haltwhistle. Op een paar kilometer wandelen kunt u het muurpad bereiken en in de omgeving zijn tevens enkele musea en opgravingen te zien. Denk aan Vindolanda, Housesteads Roman Fort, het Roman Army Museum en het Birdoswald Roman Fort.

Het dorp bevindt zich overigens ook in het zuidelijke deel van het Northumberland National Park. In het noorden is dat flink heuvelachtig, hier in het zuiden meer geaccidenteerd te noemen. Haltwhistle adverteert tevens met de titel 'Centre of Britain' omdat dit naar verluid het centrale punt in heel Groot-Brittannië is. Leuk om te weten in ieder geval. Daarnaast zit u hier ook vlakbij de North Pennines, geen nationaal park maar een Area of Outstanding Natural Beauty. Dat gebied is flink heuvelachtig en dunbevolkt. Mooie landschappen zijn er in de omgeving genoeg dus. In de weidere omtrek kunt u ook twee steden bezichtigen. Dat zijn Carlisle in het westen en met name Newcastle in het oosten.


Wandelen langs Hadrian's Wall

U kunt direct vanuit Haltwhistle een hele mooie wandeling maken over het Hadrian's Wall Path. Voordat u bij de muur bent dient u eerst er nog naar toe te lopen, oa. over een pad langs de Haltwhistle Burn maar dat is goed te doen. Als u bij de muur het pad volgt in oostelijke richting dan komt u langs enkele fraaie locaties als Highshields Crags, Sycamore Gap en Housesteads Crags. In het geval u als onderdeel van uw treinrondreis door het noorden van Engeland ook wel graag een kleine wandelvakantie wilt beleven, bekijk dan het wandelreisidee hieronder.

➦ Meer info: Hadrian's Wall Path vanuit Haltwhistle | Hadrian's Wall Path algemeen


Muurpad in Engeland
GB


Pub walk: Hadrian's Wall en The Twice Brewed Inn (89)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier in de buurt kunt u een mooi stuk over het Hadrian's Wall Path lopen, een stuk van 11,5 km wandelen langs de Sycamore Gap en Housesteads Roman Fort. Onderweg kun je halt houden in de pub The Twice Brewed Inn. Daar kunt u ook overnachten. Kijk daarvoor hieronder. Overigens: hier vlakbij staat het Sil Discovery Centre waar u meer te weten komt over het landschap van het Northumberland National Park. De muur is dus niet de enige attractie in deze contreien, het natuurlijke landschap zeer zeker ook.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)

➦ Overnachten: The Twice Brewed Inn
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers