Stamford en Burghley House in Lincolnshire - Engeland

Het stadje Stamford in Oost Engeland Het stadje Stamford in Lincolnshire, Engeland Burghley House in Lincolnshire, Engeland Brownes Hospital in Stamford, Engeland hotel boeken via GBL Rutland Water in Engeland Oakham in Rutland, Engeland Peterborough Cathedral in Cambridgeshire Woolsthorpe Manor in Lincolnshire Isaac Newton's appelboom bij Woolsthorpe Manor in Lincolnshire Belton House in Lincolnshire Lincolnshire Fens in Engeland Rockingham Castle in Northamptonshire, Engeland De 17e eeuwse Grammar School in Market Harborough, Leicestershire Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Stamford in Lincolnshire, Engeland

Stamford is een stadje in het zuidelijke deel van het grote graafschap in Lincolnshire, oost Engeland. Het is niet lang geleden nog door de Sunday Times uitgeroepen tot beste woonplaats van Groot-Brittannië vanwege de architectuur, weinig criminaliteit en de kwaliteit van de scholen. Stamford heeft ongeveer 20 duizend inwoners en hier kunt u het middeleeuwse Browne's Hospital (zaterdag en zondag) bezoeken maar de grote trekpleister ligt net buiten het stadje. Dat is namelijk het stijlvolle 16 eeuwse Burghley House dat ook een groot landgoed heeft. De buitenkant van dit statige pand is gebruikt als filmlocatie van tv-serie The Crown. In deze regio zijn meer landgoederen die als decor dienen voor dit populaire kostuumdrama. Zo is Belvoir Castle - dat hier ook niet ver weg ligt - ook een belangrijke setting voor die serie.

Wat verder weg zijn uiteraard nog meer bezienswaardigheden. Zo zou u de fraaie kathedraal van de stad Peterborough kunnen bezichtigen net als enkele historische huizen. Denk aan het statige Elton Hall, Grimsthorpe Manor en ook Woolsthorpe Manor. Dat is het voormalig huis van de beroemde natuurkundige Isaac Newton die naast hoogleraar in Cambridge ook andere beroepen heeft gekend als muntmeester, theoloog en natuurfilosoof. De beroemde appelboom waar de vallende appel vanaf viel en de start vormde van zijn theorie over de zwaartekracht staat in de tuin van Woolsthorpe Manor. Niet ver van Stamford vindt u ook het natuurreservaat Rutland Water en het kleine stadje Oakham. Daar kunt u overigens met de trein heen. Kijkt u op deze pagina voor hotels, herbergen, b&b's en vakantiehuizen in Stamford.Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Stamford

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Stamford te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Stamford duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. In het het stadje kunt u ook van de trein gebruik maken, bijvoorbeeld naar Birmingham, Leicester, Peterborough, Ely, Cambridge, Oakham en ook Stansted Airport. Dus als u met het vliegtuig wilt dan kan het ook. De treinreis vanaf deze luchthaven naar Oakham duurt ongeveer 1 uur 45 minuten.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Lincolnshire en East Yorkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Lincolnshire en East Yorkshire
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers