Oakham en Rutland Water in Engeland

Oakham in Rutland, Engeland Rutland Water in Engeland Kerk bij Rutland Water in Engeland hotels boeken via GBLBurghley House in Lincolnshire, Engeland Woolsthorpe Manor in Lincolnshire Belton House in Lincolnshire Peterborough Cathedral in Cambridgeshire Centrum van Leicester in Engeland Rockingham Castle in Northamptonshire, Engeland Belvoir Castle in Leicestershire, Engeland De 17e eeuwse Grammar School in Market Harborough, Leicestershire

Informatie, hotels en huisjesSchool in Oakham, Rutland

Oakham is de hoofdstad van Rutland, het kleinste graafschap in Engeland. Het is een historisch marktstadje met ongeveer 11 duizend inwoners en heeft mooie historische gebouwen en naar verluid de nodige leuke winkeltjes. U ziet er een typisch oud Buttercross, een soort huisje middenop het marktplein dat in meer marktstadjes te zien is. U kunt er Oakham Castle bekijken waar de oudst overgebleven Normandische grote hall van Engeland te zien is en ook de oude All Saints' Church kijrgt bekijks. Daarnaast is het Rutland County Museum te bezoeken waar u meer leert over de geschiedenis van het graafschap.

Net ten oosten van het stadje ligt de meest in het oogspringende natuurlijke locatie en dat is het meer Rutland Water. Dat dient bovenal als watereservoir en dat bestaat nog niets zo lang want het werd pas aangelegd in de jaren 70 van de 20e eeuw. Inmiddels is het ook wel degelijk een gebied om te recreëren zoals wandelen en het beoefenen van watersporten. Daarnast is het deels een natuurreservaat waar u vogels kunt gaan kijken. Het heeft twee bezoekerscentra. Op de foto ziet u overigens het mooie plaatje van Normanton Church aan de oostelijke oever van het meer. Voorbeelden van bezienswaardigheden in de buurt zijn het de Barnsdale Gardens, het oude Lyddington Bede House, het imposante Burgley House bij het mooie stadje Stamford, Rockingham Castle en Woolsthorpe Manor, het voormalige huis van natuurkundige Isaac Newton. Daar waar de appel van de boom viel. De steden Leicester, Peterborough en Nottingham zijn met ongeveer 40 minuten rijden te bereiken. Veel dichterbij ligt het mooie stadje Stamford waar aan de rand het statige Burleigh House is te bezichtigen. Op deze pagina kunt u ook zoek en naar hotels (en dergelijke) in Oakham en omgeving.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers