New Quay en Aberearon aan de westkust van Wales

Het kuststadje New Quay aan de westkust van Wales Badplaats New Quay in West Wales hotel boeken via GBL Het kustdorp Aberaeron in Wales Het dorpje Aberaeron aan de westkust van Wales Badplaats Aberystwyth in Noord Wales Kuststadje Cardigan in Pembrokeshire, Wales Ceibr Bay in het Pembrokeshire Coast National Park, Wales Newport Sands in Pembrokeshire, Wales Elan Valley in Midden Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenNew Quay in west Wales

New Quay is een kleine badplaats aan de westkust van Wales. Het heeft ongeveer duizend inwoners en is gesitueerd aan de grote Cardigan Bay. U kunt hier een bezoek brengen aan het Cardigan Bay Marine Wildlife Centre waar u kunt leren over de natuur in deze baai maar ook meegaan op een boottocht in deze wateren om tuimelaars (dolfijnen) te zien. Vlakbij het dorp, in de bosrijk Aeron Valley, kunt u ook een fraaie 20e eeuwse villa genaamd Llanerchaeron bezichtigen. Op het landgoed bevindt ziet u ook een boerderij, een meer en een ommuurde tuin. Iets verderop aan deze kusten ligt het eveneens redelijk populaire kustdorp Aberaeron en nog wat verder het universiteitsstadje en badplaats Aberystwyth.

In de omgeving zijn nog enkele historische bezienswaardigheden te vinden. Dit zijn het National Wool Museum de ruïnes van Cilgerran Castle en St Dogmaels Abbey, en de Dolaucothi Gold Mines. Die goudmijnen werden al gebruikt door de Romeinen. Een eindje verder zuidwaarts ligt het Pembrokeshire Coast National Park, één van de fraaiste kustgebieden van Groot-Brittannië waar u ook prima kunt wandelen over de kustpaden. De andere twee nationale parken van Wales liggen niet echt in de buurt maar als u bereid een eindje te rijden dan kunt u ze wel degelijk bezoeken. Dit zijn de Brecon Beacons en Snowdonia, beiden bergachtige streken, met name de tweede.

Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar New Quay

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar New Quay (Wales) te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar New Quay duurt daarna nog minimaal 6 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie in Zuidwest Wales
→ Badplaatsen en stadjes in Zuidwest WalesOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Wales

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers