New Quay en Aberaeron aan de westkust van Wales

Het kuststadje New Quay aan de westkust van Wales Badplaats New Quay in West Wales Het kustdorp Aberaeron in Wales Het dorpje Aberaeron aan de westkust van Wales hotels boeken via GBLBadplaats Aberystwyth in Noord Wales Kuststadje Cardigan in Pembrokeshire, Wales Ceibr Bay in het Pembrokeshire Coast National Park, Wales Newport Sands in Pembrokeshire, Wales Elan Valley in Midden Wales

Informatie over deze bestemmingNew Quay in west Wales

New Quay is een kleine badplaats aan de westkust van Wales. Het heeft ongeveer duizend inwoners en is gesitueerd aan de grote Cardigan Bay. U kunt hier een bezoek brengen aan het Cardigan Bay Marine Wildlife Centre waar u kunt leren over de natuur in deze baai maar ook meegaan op een boottocht in deze wateren om tuimelaars (dolfijnen) te zien. Vlakbij het dorp, in de bosrijk Aeron Valley, kunt u ook een fraaie 18e eeuwse villa genaamd Llanerchaeron bezichtigen. Dat staat op het conto van de beroemde architect John Nash die leefde en werkte in de tijd dat de Georgian en Regency architectuur populair waren, zeker ook door zijn toedoen. Op het landgoed bevindt zich ook een boerderij, een meer en een ommuurde tuin. Nash was ook verantwoordelijk voor een deel van de planning van het mooie kustplaatsje dat daar vakbij ligt en dat is Aberaeron. Dat springt in het oog vanwege haar gekleurde huizen. Wat verder noordwaarts vindt u het universiteitsstadje en badplaats Aberystwyth.

In de omgeving zijn nog enkele historische bezienswaardigheden te vinden. Dit zijn het National Wool Museum de ruïnes van Cilgerran Castle en St Dogmaels Abbey, en de Dolaucothi Gold Mines. Die goudmijnen werden al gebruikt door de Romeinen. Een eindje verder zuidwaarts ligt het Pembrokeshire Coast National Park, één van de fraaiste kustgebieden van Groot-Brittannië waar u ook prima kunt wandelen over de kustpaden. De andere twee nationale parken van Wales liggen niet echt in de buurt maar als u bereid een eindje te rijden dan kunt u ze wel degelijk bezoeken. Dit zijn de Brecon Beacons en Snowdonia, beiden bergachtige streken, met name de tweede. Kijkt u hier boven om een leuke overnachtingsplek te vinden in het badplaatsje, kuststadje of elders in de streek.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boek overnachtingen via GB Liefhebbers

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers