Fishguard aan de Pembrokeshire Coast in Wales

Fishguard aan de kust van Pembrokshire, Zuidwest Wales Het kustdorp Fishguard in Pembrokshire, Zuidwest Wales hotels boeken via GBLPorthgain in Pembrokshire, Zuidwest Wales Trefin in Pembrokeshire, Wales Abermawr in Pembrokeshire, Zuidwest Wales St David's Cathedral in Pembrokeshire, Wales Whitesands Beach in Pembrokeshire, Wales Newport Sands in Pembrokeshire, Wales Cardigan in Pembrokeshire, Wales Ceibr Bay in het Pembrokeshire Coast National Park, Wales

Informatie en overnachtenDinas Head in het Pembrokeshire Coast National Park, Wales

Fishguard is een havenstadje in het noorden van het Pembrokeshire Coast National Park in het zuidwesten van Wales. Het telt meer dan vijf duizend inwonders en ligt aan de kleine gelijknamige baai waar ook de terminal gesitueerd vanwaar veerboten naar Ierland vertrekken. Je kunt er opstappen naar Rosslare. De terminal bevindt zich overigens in Goodwick, het kleine aangrenzende stadje. Het treinstation bij het vertrekpunt van de veerboot heet dan ook Fishguard & Goodwick. Dit gebied is befaamd om zijn prachtige kustlandschappen. In het gebied rondom deze plaats vindt u de ruigste kustgebieden van de regio met 'landmarks' als Strumble Head en Dinas Head. Historische bezienswaardigheden in de directe omgeving van het dorp zijn er niet veel. Iets verder weg vindt u bijvoorbeeld de ruïnes van Cilgerran Castle en St Dogmaels Abbey, en het National Wool Museum.

Niet ver hier vandaan in het binnenland treft u een heuvelgebied en dat zijn de Preselli Hills (of Mountains waar het hoogste punt gevormd wordt door Foel Cwmcerwyn. Dat heeft een hoogte van 536 meter. Dit gebied heeft wereldwijd ook enige bekendheid en dat komt omdat naar verluid hier de enorme rotsblokken van de wereldberoemde preshistorische steencirkel Stonehenge vandaan komen. Dat is tamelijk bijzonder omdat dat bouwwerk 300 kilometer verder oostwaarts in Engelse graafschap Wiltshire staat. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Fishguard.


Wandelen in Fishguard

Deze plaats ligt ook aan het Pembrokeshire Coast Path, de National Trail van zuidwest Wales. Hier kunt u de kustpaden door deze prachtige kustlandschappen volgen. In de buurt kunt u bijvoorbeeld de paden westwaarts via Strumble Head naar Pwll Deri (en nog verder naar Porthgain) volgen of de andere kant op via Dinas Head naar Newport wandelen.

➦ Meer info: Pembrokeshire Coast Path
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers