Badplaats Southwold aan de Suffolk Coast - Engeland

Badplaats Southwold in Suffolk, Engeland Het strand van Southwold in Suffolk, Engeland Cottages in Southwold, Suffolk Southwold Pier in Suffolk, Engeland Kanonnen op Gun Hill in Southwold, Engeland hotels boeken via GBLSuffolk Coast and Heaths in Engeland Orford in Suffolk Minsmere nature reserve in Suffolk, Engeland Framlingham Castle in Suffolk, Engeland Aldeburgh in Suffolk, Engeland

Informatie over deze bestemmingStrandhutten in Southwold, Engeland

Southwold is een klein badplaatsje aan de kust van het graafschap Suffolk in het oosten van Engeland. Het heeft maar duizend inwoners maar heeft relatief veel te bieden. Zo is er een smal strandje (geen zand) dat geflankeerd wordt door de typische gekleurde strandhutten. Ook is er een pier met een paar winkeltjes, wat entertainment en plekken waar u kunt eten en drinken. Eén van de meest in het oogspringende gebouwen is de mooie vuurtoren die tevens te bezichtigen is. Het omliggende land is vlak dus het uitzicht mag er zijn. Daarnaast zijn er ook nog drie musea. U kunt naar het Southwold Museum om te leren over de lokale geschiedenis. Er is het Alfred Corry Lifeboat Museum waar u een meer dan 100 jaar oude reddingsboot kunt bekijken en het Amber Museum dat gevestigd is een winkel waar u ook juwelen (en dergelijke) van amber kunt aanschaffen. Vervolgens is er nog de Sailors' Reading Room, in 1864 gebouwd voor vissers en mariniers om hun tijd te doden als ze niet op zee waren. Enigszins boven het strand uittorende treft u Gun Hill. Daar staan verschillende 18e eeuwse kanonnen in slagorde opgesteld. Die zijn er neergezet ter nagedachtenis aan de slag bij Solebay (1672), één van de zeeslagen uit de serie Engelse-Nederlandse oorlogen. Als u van bier houdt dan kunt u ook de lokale Adnams brouwerij bezoeken en meegan op een rondleiding. Daar wordt tegenwoordig ook wijn en sterke drank geproduceerd. U kunt de veerpont (bootje) pakken naar het mooie dorpje Walberswick.

Het historische graafschap East Anglia waar dit badplaatsje onderdeel vanuit maakt staat ook bekend om haar vele middeleeuwse kerken. Hier in Southwold staat ook een dergelijk fraai exemplaar en dat is de St Edmund's Church. Ook is het leuk te weten dat George Orwell hier in zijn jeugdjaren nog (en ook na zijn terugkeren uit Birma nog 5 jaar) een tijd woonde. Hij is de beroemde auteur van boeken als Nineteen Eighty-Four (1984), The Animal Farm en Down and Out in Paris and London. Er is nog een grote muurschildering van hem te zien op Southwold Pier. In de regio is uiteraard nog meer te bezichtigen. Zo is het plaatsje omringd door de natuur van de Suffolk Coast & Heaths, een Area of Outstanding Natural Beauty bestaande uit mooie kustgebieden en heidelandschappen. Vlakbij liggen bijvoorbeeld de natuurreservaten Dunwich Heath, Minsmere en Orford Ness. Historische locaties zijn er ook zoals Orford Castle, Framlingham Castle, Leiston Abbey, Otley Hall en het statige Somerleyton Hall. Voorbeelden van plaatsen in de buurt zijn de grotere badplaatsen Lowestoft en Great Yarmouth en het kuststadje Aldeburgh.


Wandelen rond Southwold

Zoals u net al hebt kunnen lezen kunt u in de buurt ook van de natuur genieten in verschillende natuurreservaten. Denk aan die van Orford Ness, Dunwich Heath en Minsmere. Maar dat geldt voor meerdere gebieden in de Suffolk Coast & Heaths. De heidevelden in dit gebied bloeien overigens in de late zomer, meestal vanaf midden augustus.

➦ Meer info: Orford Ness | Dunwich Heath
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers