Badplaats Great Yarmouth in Norfolk - Engeland

Great Yarmouth in Norfolk, Engeland Great Yarmouth in Norfolk, Engeland hotels boeken via GBLBroads National Park in Norfolk, Engeland Somerleyton Hall in Suffolk, Engeland Mooie straat in de stad Norwich in Norfolk, Engeland Norwich Cathedral in Norfolk, Engeland Stoomtrein van de Mid-Norfolk Railway in Engeland Southwold in Suffolk, Engeland

Informatie over deze bestemmingBroads National Park vlakbij Great Yarmouth in Engeland

Great Yarmouth is een stadje en badplaats in oost Engeland. Het ligt in het graafschap Norfolk en grenst tevens aan het waterrijke Broads National Park waar u ook prima kunt wandelen. In Great Yarmouth zelf zijn ook enkele locaties te bezoeken in de vorm van musea en andere bezienswaardigheden. Zo kunt u hier naar het Time and Tide Museum, het Nelson Museum, The Tolhouse, het Elizabethan House Museum, de Great Yarmouth Row Houses en het Sea Life Centre. Daarnaast heeft Great Yarmouth ook een strand, een pier en een attractiepark zoals die in wel meer authentiek Engelse badplaatsen te zien zijn.

In de weide omtrek zijn meer locaties die u kunt bezichtigen. Uiteraard kunt het nationale park verkennen. Dat is een gebied met honderden kilometers aan waterwegen en rietlandchappen. U ziet er de verschillende meren, de zogenaamde 'broads' maar die zijn niet natuurlijk tot stand gekomen. Inmiddels is het een beschermd gebied met verschillende natuurreservaten maar ze zijn vroeger door de mens afgegraven. Hier werd namelijk veen afgegraven om turf te kunnen stoken. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden in de regio zijn het statige Somerleyton Hall en de oude stad Norwich met zijn fraaie kathedraal. Niet ver hiervandaan in en rond het dorpje Horsey in het Broads National Park kunt u een route lopen van 10 km. De route gaat via de Horsey Windpump, het naburige water en ook nog langs de kust waar een strandje is gesitueerd. Onderweg kun je halt houden in de pub de Nelson Head in Horsey. De naam slaat overigens op de beroemde Admiraal Horatio Nelson, de overwinnaar van de zeeslag de Battle of Trafalgar (1805). Hij werd overigens geboren in Burnham Thorpe. Dat is ook in het graafschap Norfolk maar dan verder naar het noordoosten. De man leerde overigens wel zeilen hier op de meren van de Broads. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Great Yarmouth.


Pub walk: Horsey en The Nelson Head (48)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Niet ver hiervandaan in en rond het dorpje Horsey hier in het Broads National Park kunt u een route lopen van 10 km. De route gaat via de Horsey Windpump, het naburige water en ook nog langs de kust waar een strandje is gesitueerd. Onderweg kun je halt houden in de pub de Nelson Head in Horsey. De naam slaat overigens op de beroemde Admiraal Horatio Nelson, de overwinnaar van de zeeslag de Battle of Trafalgar (1805). Hij werd overigens geboren in Burnham Thorpe. Dat is ook in het graafschap Norfolk maar dan verder naar het noordoosten. De man leerde overigens wel zeilen hier op de meren van de Broads.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers