Cromer aan de Norfolk Coast - Engeland

Cromer in Norfolk, Engeland Cromer in Norfolk, Engeland Felbrigg Hall in Norfolk, Engeland hotel boeken via GBL Norfolk Coast in Engeland Sheringham Park in Norfolk, Engeland North Norfolk Railway in Engeland Blickling Hall in Norfolk, Engeland Cley0next-the-Sea in Norfolk, Engeland Mooie straat in de stad Norwich in Norfolk, Engeland Norwich Cathedral in Norfolk, Engeland Wymondham Abbey in Norfolk, Engeland Stoomtrein van de Mid-Norfolk Railway in Engeland Rondreis door East Anglia in Engeland Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe badplaats Cromer in Norfolk, Engeland

Cromer is een kleine badplaats in het oosten van Engeland. Het ligt aan de beschermde Norfolk Coast en daar kunt u prima wandelen. Het stadje is tevens het begin of eindpunt van de lange wandelroute die langs deze kust loopt. Naast de natuur vindt u in Cromer ook het lokale museum, het RNLI Henry Blogg Museum, een pier en een strandje. Deze pier is één van de best onderhouden exemplaren van het land. Pal buiten het stadje kunt u het historische Felbrigg Hall en het prachtige landschapspark met ook bloemen van Sheringham Park bezoeken. In het kuststadje Sheringham kunt u tevens een rit maken met de oude diesel of stoomtrein van de North Norfolk Railway. Wat verder weg kunt u nog twee statige huizen bezichtigen, namelijk Blickling Hall en Holkham Hall. Als u van de natuur houdt dan kunt u ook nog naar het Blakeney National Nature Reserve. Dat ligt ook aan dezelfde kustlijn en is een belangrijke locaties voor broedende vogels en zeehonden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Cromer.


Wandelen in Cromer

Dit is een kustgebied waar je eenvoudig het bewegwijzerde Norfolk Coast Path kunt bewandelen. Dat is grotendeels vlak maar hier rondom Cromer heeft het ook kliffen. U kunt hier het kustpad volgen naar Overstrand in het oosten en westwaarts naar Sheringham en uiteraard verder. Dit is overigens het enige stukje van het graafschap dat niet vlak is.

Wandelverslagen Norfolk (dagen 9 t/m 12)


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Cromer

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Cromer te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Cromer duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het badplaatsje heeft ook een treinstation vanwaar u naar Sheringham of Norwich kunt reizen. U kunt aan de Norfolk Coast tevens gebruik maken van de Coasthopper, een bus die frequent rijdt.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over East Anglia
→ Hotels en vakantiehuizen in Norfolk en Suffolk
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers