Het dorpje Shere in de Surrey Hills - Engeland

Het pittoreske dorpje Shere in Surrey Het mooie dorp Shere in de Surrey Hills Fraaie cottages in Shere, Surrey De oude gevangenis van Shere in Surrey hotel boeken via GBL De wijngaarden van Denbies in Dorking, Surrey Polesden Lacey in Surrey Newland's Corner in Surrey Guildford in Surrey Leith Hill in Surrey Winkworth Arboretum in Surrey

Informatie en hotelsDe kerk van Shere in Surrey

Shere is een plaatsje in het zuidoosten van Engeland en is één van de mooiste dorpjes van het graafschap Surrey. Het pittoreske dorpje telt ongeveer duizend inwoners, is onderdeel van de Tilingbourne Valley, heeft een klein museum, een mooi kerkje en vooral veel mooie vakwerkhuizen. Op één van de foto's ziet u ook de oude gevangenis, geen attractie overigens. Na te hebben rondgekeken kunt u genieten van een hapje en een drankje in de tea room of in één van de twee pubs. Het landschap hier is ook de moeite waard want deze plaats ligt in de Surrey Hills, een Area of Outstanding Natural Beauty. Als u wijn wilt proeven en/of wijngaarden wilt bezoeken dan zit u ook goed want vlakbij in Albury bevindt zich een wijngaard, net als vlakbij het stadje Dorking. Dat is het Denbies Wine Estate.

In de regio zijn ook verschillende historische bezienswaardigheden. Denk aan de landgoederen Polesden Lacey en Hatchlands Park, en de Shalford Mill, een 18e eeuwse watermolen. Dichter bij zijn ook fraaie landgoederen maar die zijn in privaat bezit en daardoor niet te bezichtigen. De stad Guildford en het Winkworth Arboretum liggen ook behoorlijk in de buurt. Chiddingfold, nog zo'n mooi klein dorpje ligt nog wat verder weg. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina. Hier rechts vindt u hotels, b&b's en vakantiehuizen in de omgeving van Albury (en dus Shere).


Wandelen rondom Shere

Hieronder vindt u enkele wandelmogelijkheden in deze streek. De North Downs Way is een bewegwijzerde meerdaagse wandelroute die ook door het noordelijke deel van de Surrey Hills trekt. Die route passeert niet door het dorpje maar een eindje hier ten noorden van. Hieronder ziet u ook een veel kortere wandeling door Shere en langs de rivier de Tillingbourne. Newlands Corner is een bekende locatie om te wandelen en van mooie uitzichten te genieten.

Meer info: North Downs Way | Shere Trail | Newlands Corner


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Shere

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Shere te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Shere duurt daarna nog minimaal 2 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het dorp heeft zelf geen treinstation maar dat geldt wel voor Gomshall, slechts 1,5 kilometer verderop. Vanaf dat dorpje kunt u bijvoorbeeld in 15 minuten per trein naar Guildford. Ook kunt u bijvoorbeeld direct naar Chilworth, Dorking en Reigate.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Surrey & Berkshire
→ Accommodatie in Surrey & Berkshire
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers