De stad Guildford in Surrey - Zuid Engeland

Mooie winkelstraat in de stad Guildford in Surrey, Engeland Centrum van de stad Guildford in Surrey, Engeland Guildford Castle in Surrey, Engeland Dapdune Warf in Guildford, Surrey hotels boeken via GBLNewland's Corner in Surrey Polesden Lacey in Surrey Winkworth Arboretum in Surrey Shere in Surrey Chiddingfold in Surrey Haslemere in Surrey Painshill Garden in Surrey

Informatie over deze bestemmingDe historische stad Guildford in Surrey, Engeland

Guildford is een relatief kleine stad in het graafschap Surrey. Het heeft ongeveer 70 duizend inwoners en ligt aan een mooi deel van de rivier de Wey. U vindt er ook Dapdune Warf, het bezoekerscentrum dat vertelt over de manier waarop boten hier de rivier werden opgeholpen. Dat gebeurde door de Godalming Navigations. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn het museum, de kathedraal en Guildford Castle (met tuin). Even buiten de stad zijn nog meer mooie bezienswaardigheden zoals de Shalford Mill en wat verder weg Hatchlands Park, Polesden Lacey en Winkworth Arboretum. Net ten zuiden van Guildford kunt u genieten van het mooie bosrijke, heuvelachtige en natuurlijke gebied genaamd de Surrey Hills, een Area of Outstanding Natural Beauty. Een voorbeeld van een mooie locatie in de buurt van de stad het natuurreservaat Newlands Corner, ook een plek met fraaie uitzichten. In Surrey zijn ook mooie dorpjes. Denk bijvoorbeeld aan Chiddingfold en Shere. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Guildford.


Wandelen vanuit Guildford

Deze plaats ligt aan de North Downs Way, de meerdaagse wandelroute door Surrey en Kent. Daarnaast kun je hier ook wandelen op mooie locatie in de omgeving van de stad zoals naar Newlands Corner waar u van mooie uitzichten kunt genieten of langs de river de Wey, bijvoorbeeld vanaf Dapdune Warf naar Cartbridge Warfe. Direct vanuit Guildford is er bijvoorbeeld ook een route van 10 km te volgen via langs de rivier de Wey en via het stadje Godalming. Onderweg kun je halt houden in de 19e eeuwse pub The Star in Godalming maar je kunt ook aanschuiven in Guildford in The Brittannia of de Weyside Inn.

➦ Meer info: North Downs Way | Dapdune Warfe - Cartbridge Warfe | Newlands Corner


Pub walk: Guildford en The Star (37)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Direct vanuit Guildford is er bijvoorbeeld een route van 10 km te volgen via langs de rivier de Wey en via het stadje Godalming. Onderweg kun je halt houden in de 19e eeuwse pub The Star in Godalming maar je kunt ook aanschuiven in Guildford in The Brittannia of de Weyside Inn.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers