Overnachten in Surrey en Berkshire

Hotel op het platteland van Berkshire hotels boeken via GBL Guildford in Surrey Chiddingfold in Surrey Haslemere in Surrey

Hotels en vakantiehuizen in Surrey

Surrey ligt vlakbij Londen en dat is één van de redenen van dit qua huizenprijzen het duurste graafschap van Engeland is. Naast de afstand tot de hoofdstad heeft het namelijk ook prachtige landelijke gebieden en natuur. Dit zijn de groene Surrey Hills waar naast heuvels en wandelpaden ook de nodige wijnranken te vinden zijn. Het gebied is onderdeel van de North Downs. Naast deze natuur vindt u hier ook vele mooie tuinen die u kunt bezichten waaronder de Royal Landscape en de Wisley Garden van de RHS. Hampton Court Palace op de rand met Londen is een andere grote trekpleister. U kunt een vakantiehuis of hotel op het platteland boeken maar u kunt ook de stad Guildford opzoeken, dat ligt aan de rand van de Surrey Hills en dichtbij een aantal bezienswaardigheden. U kunt ook op zoek naar accommodaties in een aantal uitgelichte bestemmingen in dit gebied. Kijk daarvoor op de volgende pagina:

Steden en dorpen in Surrey en Berkshire
Of zoek via deze interactieve kaart:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
legenda van kaart

Direct boeken of gebruik maken van service

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
GB

Hotels en vakantiehuizen in Berkshire

Net als Surrey grenst ook Berkshire aan Greater London. Net over de grens ligt het stadje Richmond waar u verschillende bezienswaardigheden treft waaronder de Kew Gardens, het net al genoemde Hampton Court Palace en ook het rugbymuseum van Twickenham. De bekendste locatie in het graafschap is waarschijnlijk Windsor. Dat ligt in de buurt van luchthaven Heathrow en is bekend vanwege het koninklijke Windsor Castle. Ook staat daar het Eton College. U kunt uiteraard ook een hotel op het platteland reserveren, bijvoorbeeld in de natuur van de North Wessex Downs. Of ga naar het stadje Newbury dat ook dicht bij Highclere Castle gesitueerd is, beroemd geworden vanwege de serie Downton Abbey.


Vier -en vijfsterrenhotels in Royal Windsor

Zonder twijfel de meest bekende plaats in dit gebied is Windsor en dat komt vooral door de aanwezigheid van het koninklijke kasteel, tevens één van de meest prominente residenties van de Kroon. Dat resulteert in de aanwezigheid van mooie luxe hotels waarbij u een locatie kunt boeken in het stadje zelf - op een steenworp afstand van het kasteel - of op een fraai landgoed in de relatief nabij omgeving. Lees toch vooral hier verder:


Luxe hotel vlakbij Windsor Castle in Engeland
vlak

Terug naar:

→ Surrey & Berkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers