Lulworth Cove en Durdle Door aan de Jurassic Coast in Dorset

Lulworth Cove in Dorset Durdle Door in Dorset Durdle Door in Dorset hotels boeken via GBLWest Lulworth in Dorset Tyneham Deserted Village in Dorset Chapmans Pool in Purbeck, Dorset Corfe Castle Station in Dorset Hardy's Cottage in Dorset, zuid Engeland

Informatie over deze bestemmingVakwerkhuizen in West Lulworth, Dorset

Lulworth Cove is geen plaats maar één van de mooiste locaties aan de Engelse zuidkust. Het is een kleine baai aan de oude Jurassic Coast in het graafschap Dorset. Deze kust behoort tot het natuurlijke werelderfgoed. Bij de baai vindt u een bezoekerscentrum (tevens Heritage Centre) en een paar eetgelegenheden. Het is een befaamd wandelgebied en biedt prachtige uitzichten. Op 1,5 kilometer wandelen ligt tevens die andere befaamde natuurlijke locatie genaamd Durdle Door. Dit is een natuurlijke brug, overblijfsel van een geërodeerde klif. Het heeft ook een klein strandje.

Een kilometer ten noorden van de baai ligt overigens het dorpje West Lulworth waar u mooie cottages met rieten dak kunt zien, zo typisch voor deze regio. Dat dorpje telt ongeveer 700 inwoners en daar kunt u ook naar toe lopen. Nog ietsje verder weg kunt u Lulworth Castle bezoeken, een mooi 17e eeuws landhuis met park. In de regio zijn nog meer historische attracties waaronder het Bovington Tank Museum en ook het verlaten dorpje Tyneham. De inwoners moesten uit het dorpje vertrekken omdat het gebied in 1943 werd opgeëist door de regering. Men had besloten dat dit oefenterrein voor de militairen moest worden die zich gereed moesten maken voor de gevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen bij Lulworth Cove. Rondom deze natuurlijke inham zijn namelijk enkele accommodaties gevestigd waaronder een mooie herberg. De huisjes vindt u voornamelijk in West Lulworth (of nog wat verder weg).


Wandelen in Lulworth

Deze locatie ligt ook aan het South West Coast Path, de langste meerdaagse wandelroute in zuidwest Engeland. U kunt daarom in beide richtingen mooie wandelingen maken langs de kust. De wandeling westwaarts gaat via Durdle Door naar de badplaats Weymouth. Als u oostwaarts langs de kust wilt lopen dan dient u het echt te plannen want daar bevindt zich namelijk ook de Lulworth Range, een militair oefenterrein. Naast de kustroutes kunt u ook wandelpaden volgen landinwaarts, bijvoorbeeld langs de Purbeck Way.

➦ Meer info: South West Coast Path
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers