Plaatsen in Zuid Engeland (centraal)

Kuslandschap van Dorset, Engeland Natuur in het New Forest, Engeland Kustlandschap van Wight, Engeland

Mogelijke bestemmingen in Dorset

Dorset is een vrij groot graafschap in het zuiden van Engeland en heeft een lange kustlijn. Deze pagina gaat overigens over het centrale deel van Zuid Engeland, er zijn ook pagina's over het zuidoosten (Kent en Sussex) en het zuidwesten (Devon en Cornwall). We hebben het hier telkens over de aan zee grenzende graafschappen. Landinwaarts zijn nog andere gebieden. Hieronder ziet u een aantal stadjes, badplaatsen en dorpen die een mogelijke vakantiebestemming zouden kunnen zijn. Wilt u vakantie vieren in een grote of kleinere badplaats? Denk aan Bournemouth, Weymouth of Lyme Regis. Of kies bijvoorbeeld voor dorpen of kleine stadjes als Corfe Castle, Cerne Abbas, Abbotsbury of Shaftesbury als u meer landelijk wilt overnachten.


Mogelijke bestemmingen in New Forest

Het New Forest National Park is het westelijke deel van het graafschap Hampshire en dat ligt ingeklemd tussen West Sussex in het oosten en Dorset in het westen. In het nationale park kunt u bijvoorbeeld overnachten in het populaire Lyndhurst of in het historische, meer pittoreske (en duurdere) Beaulieu. Havenstad Southampton ligt pal ten oosten van het park. Als u naar het oostelijke deel van het graafschap (het South Downs National Park) wilt, kijkt u dan op de volgende pagina:

Bestemmingen in het Kent, Sussex en Hampshire


Mogelijke bestemmingen op het eiland Wight

Het Isle of Wight ligt pal voor de kust van het graafschap Hampshire en hier treft u alleen wat kleinere plaatsen. De grootste plaats is het centraal gelegen stadje Newport. Verblijf bijvoorbeeld in de badplaatsjes Shanklin en Ventnor of één van de noordelijke kustplaatsjes als Cowes en Freshwater (Bay).


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers