Badplaats Weymouth aan de Jurassic Coast in Dorset

De badplaats Weymouth in Zuid Engeland Strand van de badplaats Weymouth in Dorset, Zuid Engeland Het kusttstadje Weymouth in Dorset hotels boeken via GBLDe Fleet Lagoon bij Abbotsbury in Dorset Abbotsbury in Dorset West Bay in Dorset Lulworth Cove in Dorset Durdle Door in Dorset Hardy's Cottage in Dorset, zuid Engeland De Cerne Giant bij Cerne Abbas in Dorset, Engeland

Informatie over deze bestemmingDe haven van Weymouth in Dorset, Engeland

Weymouth is een havenstadje en badplaats in het graafschap Dorset, Zuidwest Engeland. Het is een mooie uitvalsbasis om de prachtige Jurassic Coast te verkennen omdat het ongeveer halverwege deze 150 kilometer lange kustlijn gesitueerd is. De kust behoort tot het werelderfgoed. Er zijn bezienswaardigheden zoals het museum, het historische Nothe Fort en het Tudor House Museum. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Weymouth Sea Life Centre en Sandworld, waar zandsculpturen te zien zijn. Daarnaast is er ook een strand en kunt u vanaf hier prima wandelen over het South West Coast Path, het wandelpad dat ook langs de prachtige kusten van Dorset trekt.

Bezienswaardigheden redelijk in de buurt zijn bijvoorbeeld het schiereilandje Portland met zijn kasteel, verschillende mooie kustgebieden zoals Chesil Beach en Ringstead Bay, en iets verder weg onder andere Hardy's Cottage bij Dorchester en Monkey World bij Bovington. Wat dichter bij vindt u de subtropische tuinen van het mooie dorpje Abbotsbury. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Weymouth.


Wandelen in Weymouth

Deze plaats ligt ook aan het South West Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute. U kunt daarom in beide richtingen mooie wandelingen maken langs de kust. Volg bijvoorbeeld het pad in oostelijke richting, langs Osmington Mills helemaal tot aan het prachtige aan Lulworth Cove. Het pad in het westelijke richting gaat naar het dorpje Abbotsbury en het badplaatsje West Bay. Lange maar haalbare etappes. Daarnaast kunt u ook op het schiereiland Portland lopen, dat pal ten zuiden van Weymouth gesitueerd is.

➦ Meer info: South West Coast Path
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers