Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Zuid Engeland (centraal)

Hotel bij zee in Dorset hotels boeken via GBL Lyme Regis in Dorset De badplaats Weymouth in Zuid Engeland Shaftesbury in Dorset De havenplaats Cowes op het eiland Wight, Engeland

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Dorset

In dit graafschap vindt u mooie landelijke gebieden met wat heuvels, fraai platteland en enkele mooie stadjes zoals Shaftesbury. De grote trekpleisters liggen echter vooral in de kustgebieden waar bijna de gehele kustlijn de status heeft van werelderfgoed. Aan deze Jurassic Coast kunt u dus zeker een hotel aan zee boeken, bijvoorbeeld in de badplaats Weymouth, het kleinere Lyme Regis en bij het prachtige Lulworth Cove. Dorset is ook het graafschap van de thatched cottages. Het pittoreske dorpje Milton Abbas is daar een mooi voorbeeld van. In het oostelijke deel van Dorset liggen twee behoorlijk grote plaatsen vlakbij elkaar en beiden aan het water. Bournemouth is een grote en bekende badplaats en de kleine stad Poole ligt aan Poole Harbour, een mooie natuurlijke haven. U kunt ook op zoek naar accommodaties in een aantal uitgelichte bestemmingen in dit gebied. Kijk daarvoor op de volgende pagina:

Steden, badplaatsen en dorpen in Zuid Engeland


Of zoek via deze interactieve kaart:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
legenda van kaart

Direct boeken of gebruik maken van service

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
GB

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in New Forest

Het New Forest National Park ligt bijna in zijn geheel in het graafschap Hampshire. Het gebied bestaat niet zoals de naam doet vermoeden alleen uit bos maar vooral veel uit heidevelden met bossages. U kunt een hotel of vakantiehuis in de natuur boeken of één van de kleinere dorpen opzoeken zoals bijvoorbeeld Lyndhurst waar het New Forest Centre staat. Andere voorbeelden zijn Brockenhurst en het kleinere Beaulieu dat ook een bezoekersattractie is. Het nationale park grenst ook aan zee en ligt tegenover het eiland Wight. Aan de kust ligt het stadje Lymington waar een veerboot naar het eiland vertrekt. Rondom het New Forest liggen grotere plaatsen zoals de steden Southampton en Porstmouth en iets verder bijvoorbeeld de badplaats Bournemouth in Dorset.


Viersterrenhotels in het New Forest

In het New Forest kunt u overnachten in luxe als u wilt want het heeft meerdere zeer fraaie hotels. Er is de mogelijheid om een hotel uit te kiezen in één van de dorpjes maar iets meer landelijk kan ook. Gezien het natuurlijke karakter van het nationale park zit u uiteraard altijd dichtbij de natuur.


Luxe Hotel in het New Forest, Hampshire
vlak

Hotels, b&b's en vakantiehuizen op Wight

Het Isle of Wight is het eiland dat voor de kust van Hampshire, zuid Engeland ligt. Het is behoorlijk groot en heeft een soortgelijk landschap als het vasteland met glooiende heuvelgebieden en ook kustgebieden met prachtige witte kliffen. Het stadje Newport in het binnenland is het grootst. Osborne House, het voormalige buitenverblijf van Koningin Victoria (19e eeuw) is een belangrijke historische trekpleister die u zou willen bezichtigen. U kunt de natuur van het westelijke deel van het eiland opzoeken, zoals Freshwater, maar u kunt ook een vakantiehuis of hotel in eén van de badplaatsen aan de oostkust van Wight boeken. Dit zijn Ventnor, Sandown en Shanklin dat ook een treinstation heeft. Er zijn overigens vanaf Portsmouth, Southampton en Lymington veerdiensten naar het eiland.


Terug naar:

→ Zuid Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers