Wareham en Corfe Castle in Dorset - Zuid Engeland

Corfe Castle in Dorset Corfe Castle Village in Dorset Corfe Castle Station in Dorset Wareham in Dorset hotels boeken via GBLArne Heath in Dorset Old Harry Rocks in Dorset Studland Heath in Dorset Schiereiland Purbeck in Dorset Swanage in Dorset Poole in Dorset

Informatie over deze bestemmingTreinstation van Corfe in Dorset, Engeland

Wareham is een klein stadje in het graafschap Dorset, zuid Engeland. Het heeft met ongeveer 6 duizend inwoners de omvang van een dorp en ligt aan de rand van het schiereiland Purbeck met zijn heidevelden, natuur en schitterende kustgebieden. Mooie natuurlijke locaties in dit gebied zijn bijvoorbeeld Studland Bay, Brownsea Island in Poole Harbour, Old Harry Rocks, Chapmans Pool (vlakbij Worth Matravers), Lulworth Cove en de natuurreservaten Arne Heath en Stoborough Heath. Het stadje heeft ook een eigen museum.

8 kilometer verderop en gesitueerd op het schiereiland Purbeck is Corfe Castle. Dit is niet alleen de naam van de kasteelruïne maar ook van het kleine dorpje zelf. Vanaf het kasteel kunt u ook genieten van mooie uitzichten over het omliggende landschap. Het dorpje ligt ook aan een speciale spoorlijn tussen de badplaats Swanage aan zee en Norden maar dat hoort niet tot het reguliere netwerk. Hier kunt u namelijk een rit maken met een stoomtrein en zoals u op de foto kunt zien staat dat stationnetje op loopafstand van het kasteel. Behalve de natuur en de fraaie kustgebieden zijn er in de omgeving nog meer bezienswaardigheden zoals de White Mill, Lulworth Castle, het Bovington Tank Museum en Monkey World. De laatste attractie is beroemd geworden vanwege de tv-series Monkey Business en Monkey Life. Als u een plek zoekt om te verblijven, kijk dan rechtsboven op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Wareham.


Wandelen op Purbeck

Het schiereiland Purbeck is een mooi natuurgebied met voornamelijk heidevelden, gras, heuvels en uitzichten over het kustgebied. Maar het kustgebied behoort tot de Jurassic Coast World Heritage Site, een gebied met oude kliffen, kleine baaien en vele kilometers aan kustpaden. Het South West Coast Path loopt hier langs. De werelderfgoedkust begint bij de Old Harry Rocks en dat is ook ongeveer waar het kustpad van zuidwest Engeland begint. Ook kunt u wandelingen maken vanuit het kasteel, bijvoorbeeld langs de Purbeck Ridgeway naar Swanage. Na afloop kunt u weer terug met de bus of met de stoomtrein. Vanuit Corfe Castle is er bijvoorbeeld ook een route van 8 km te volgen via het omliggende heuvelachtige land. De route gaat deels via de Purbeck Way en over Brenscombe Hill. Je kunt een pitstop maken in de Bankes Arms in Corfe Castle. Die pub wordt net als zoveel gebouwen en natuurgebieden in het land geconserveerd door de National Trust.

➦ Meer info: South West Coast Path | Purbeck Ridgeway | Routes op het schiereiland Purbeck


Pub walk: Corfe Castle en de Bankes Arms (19)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Vanuit Corfe Castle is er bijvoorbeeld een route van 8 km te volgen via het omliggende heuvelachtige land. De route gaat deels via de Purbeck Way en over Brenscombe Hill. Je kunt een pitstop maken in de Bankes Arms in Corfe Castle. Die pub wordt net als zoveel gebouwen en natuurgebieden in het land geconserveerd door de National Trust.

In de gids staan nog twee routes hier in de streek. Route nr 16: hier op het schiereiland Purbeck niet ver ten westen van badplaats Swanage is er bijvoorbeeld een route van 13 km te volgen via het dorpje Worth Matravers en die gaat ook deels over het South West Coast Path dus wandelen aan zee is er ook zeker bij. Onderweg kun je halt houden in 18e eeuwse pub de Square and Compass in Worth Matravers. Route nr 17: In de gids staat ook een route via de Old Harry Rocks, een traject van 10 km die voor een deel langs de kust gaat en ook langs de van oorsprong 16e eeuwse Bankes Arms in Studland komt. The Bankes Arms wordt ook weer beheerd door National Trust. Let wel: het heeft dezelfde naam als de pub in Corfe Castle maar het is echt een andere.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers