Badplaats Llandudno en Great Orme in Noord Wales

Llandudno in Noord Wales Llandudno in Noord Wales Llandudno in Noord Wales hotels boeken via GBLConwy Castle in Snowdonia, Wales Bodnant Garden in Snowdonia, Wales De berg Y Garn in Snowdonia, Wales Penrhyn Castle in Snowdonia, Wales Het eiland Anglesey in Wales

Informatie over deze bestemmingDe badplaats in Llandudno, Wales

Llandudno is de grooste badplaats in het noorden van Wales al heeft het nog geen 20 duizend inwoners. Het is een plaats met een vrij lange geschiedenis maar kende haar bloei in de Victoriaanse tijd (19e eeuws) en dat is te zien aan de huizen en gebouwen nabij de zee. u vindt er twee stranden, een promenade, een pier en een mooie baai met daaraan vast Great Orme Head, een kaap en klein schiereilandje waar u wandelend of met de tram naartoe kunt. Dat is de Great Orme Tramway. Opstappen kan vlakbij het strand en de pier. U kunt de kaap ook 'ronden' met de auto want er ligt ook een weg. In het stadje zelf zijn ook twee musea te bezoeken, namelijk de Home Front Experience en het Llandudno Museum. Daarnaast kunt u ook de oude kopermijnen bezichtigen, dit zijn de Great Orme Mines. U kunt ook de openbare Haulfre Gardens bekijken, een klein maar mooi openbaar parkje met tuinen die vroeger bij een huis hoorden maar waar u nu doorheen kunt wandelen. Dat pad bevindt zich in de bovenste regionen van de badplaats, op de helling van de net genoemde kaap. Leuk om het even mee te pakken als u toch een wandeling maakt.

Niet ver ten zuiden van hier begint het bergachtige Snowdonia National Park waar u kunt genieten van prachtige landschappen in een relatief dunbevolkt gebied. Op twee van de foto's ziet u zo ongeveer hoe er uit ziet. Het stadje Conwy bevindt zich ook behoorlijk in de buurt. Daar kunt u bijvoorbeeld het imposante middeleeuwse kasteel bezichtigen. Een andere mooie attractie in de regio is de Bodnant Garden. Als u nog wat verder zult rijden dan kunt u bijvoorbeeld het mooie Penrhyn Castle en ook het grote eiland Anglesey bezoeken. Kijkt u op deze pagina voor hotels, b&b's en vakantiehuizen in Llandudno en omgeving.


Wandelen in Llandudno

U kunt vanuit de badplaats wandelend naar de Great Orme en daar genieten van mooie uitzichtigen over de baai en de bergen van het nationale park. U kunt overigens ook per tram of kabelbaan naar de top van de grote kaap en daar een wandeling starten. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk de auto pakken en te gaan wandelen in het bergachtige Snowdonia National Park want erg ver weg ligt dat niet. Kijkt u hieronder voor verschillende suggesties.

➦ Meer info: Wandelroute naar de Great Orme | Routes in Snowdonia | Routes in Snowdonia (2)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers