Isle of Anglesey in Noord Wales

Llanddwyn Island op Anglesey, Wales hotel boeken via GBL Plas Newydd op Anglesey, Wales Menai Strait op Anglesey, Wales Cemaes Bay op Anglesey, Wales Beaumaris Castle op Anglesey, Wales Penrhyn Castle in Snowdonia, Wales Caernarfon Castle in Noord Wales Llanberis in Noord Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizen



Llanddwyn Island op Anglesey, Wales

Anglesey is een groot eiland in Noord Wales. Het wordt van het vasteland gescheiden door de Menais Strait en het ligt dermate dichtbij dat er twee bruggen staan. U kunt er dus gewoon met de auto en ook met de trein naartoe. Er wonen ongeveer 70 duizend inwoners op het eiland waar alleen kleine stadjes en dorpen te vinden zijn. Het havenstadje Holyhead waar veerboten naar Ierland vertrekken is het grootst met ongeveer 11 duizend mensen. Voorbeelden van andere plaatsen zijn Beaumaris, Menai Bridge en Amlwch. Anglesey is een behoorlijk vlak gebied met geaccidenteerde kusten. Het hoogste punt met 220 meter is Holyhead Mountain. Verreweg het grootste deel van de kustgebieden zijn beschermd met de status van Area of Outstanding Natural Beauty en het is door UNESCO uitgeroepen tot Geopark vanwege de geologische importantie. Voorbeelden van mooie locaties zijn het natuurreservaat de South Stack Cliffs en het kleine schiereilandje Llanddwyn (zie foto). Als u van wandelen houdt dan kunt u het Anglesey Coastal Path volgen dat het gehele eiland rond gaat.

Er zijn ook een aantal historische bezienswaardigheden en musea te bezichtigen. Zo kunt u in Beaumaris de oude gevangenis, gerechtsgebouw en vooral het imposante middeleeuwse kasteel bezoeken. Dat behoort tot het werelderfgoed. Twee andere prominente historische bouwwerken zijn het landhuis Plas Newydd en de prehistorische grafkamer Bryn Celli Ddu, beiden vlakbij de Menai Strait gesitueerd. Andere bezienswaardigheden op Anglesey zijn de ruïnes van Aberlleiniog Castle en Llys Rhosyr, het Copper Kingdom Centre, de historische molen van LLynnon, het Holyhead Maritime Museum, het Swtan Folk Museum, het Anglesey Transport Museum, de Anglesey Sea Zoo (en Safari) en het Oriel Ynys Môn, het museum over de geschiedenis van het eiland. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en vakantiehuizen op Anglesey.


Wandelen op het eiland

Er uiteraard de nodige wandelingen te maken maar vooral ook bekend is het Anglesey Coastal Path, het kustpad dat rond het gehele eiland te volgen is. Als u de gehele route wilt volgen dan is het een meerdaagse wandelroute.

Meer info: Anglesey Coastal Path


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.




Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Anglesey

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Anglesey te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Anglesey duurt daarna nog minimaal 6 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. Zeker in het laatste geval is de autorit vanaf de haven een paar uur korter. Met het vliegtuig reizen is ook mogelijk. U kunt in ongeveer 4 uur met de trein van het Engelse Birmingham International naar het havenstadje Holyhead op Anglesey reizen. Dat kan ook vanaf Manchester Airport maar dan in 3,5 uur met 1 of 2 keer overstappen. Op het eiland vindt u overigens meer treinstations. In het net genoemde havenstadje kunt u ook op de veerboot naar Ierland stappen. Deze veerdiensten vertrekken naar de hoofstad Dublin.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Noord Wales
→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Noord Wales



Overnachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Noord Wales

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers