Betws-y-Coed in Snowdonia - Noord Wales

Het dorp Betws-y-Coed in Snowdonia, Wales Hotel in Betws-y-Coed, Noord Wales Swallow Falls vlakbij Betws-y-Coed in Noord Wales hotel boeken via GBL Llanrwst in Snowdonia, Wales Dolwyddelan Castle in Snowdonia, Wales De berg Y Garn in Snowdonia, Wales Bodnant Garden in Snowdonia, Wales Conwy Castle in Snowdonia, Wales De berg Tryfan en het meer Llyn Ogwen in Snowdonia, Wales Het meer Llyn Padarn bij Llanberis in Snowdonia, Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBetws-y-Coed in Snowdonia, Wales

Betws-y-Coed is een dorpje in het noordoosten van het bergachtige Snowdonia National Park, noord Wales. Het ligt aan de rivier de Llugwy en bevindt zich in de Conwy Valley waar u vlakbij zeer fraaie watervallen kunt zien. De ruisende Swallow Falls bevinden zich tegenover het gelijknamige hotel en daarvoor betaal je een kleine som entree. Het dorp is een populaire uitvalsbasis om het nationale park te bezichtigen en het heeft daarom ook een bezoekerscentrum. Verder kunt u hier ook het Conwy Valley Railway Museum bezichtigen. Behoorlijk hier in de buurt - in Llanrwst - staat ook het historische huisje Ty Mawr Wybrnant van de National Trust, het Gwydyr Forest Park en wat verder weg het oude Dolwyddelan Castle. In Llanrwst ziet u ook één van de meest gefotografeerde locaties van noord Wales, namelijk de mooie Tu Hwnt I’r Bont Tearoom waar u uiteraard kunt genieten van een 'afternoon tea'. In de omtrek bevinden zich ook enkele meren zoals Llyn Geirionydd, Llyn Crafnant en wat verder weg Llyn Celyn en het grotere Llyn Tegid (Lake Bala). Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Betws-y-Coed.


Wandelen in Betws-y-Coed

U kunt uiteraard goed wandelen in het Snowdonia National Park. In en in de buurt van Betws-y-Coed kan dat bijvoorbeeld bij de Conwy Falls of door andere delen van het grote Gwydyr Forest Park. Wandel bijvoorbeeld naar het Lyn Elsi Reservoir, door de heuvels van het bos en dan heuvelaf over de oude Romeinse weg terug naar het dorp. De route kunt u dan afbreken maar hier gaat deze eerst nog naar de Swallow Falls.

Meer info: Betws-y-Coed, Lyn Elsi en de Swallow Falls | Llanrwst, Betws-y-Coed en Llyn Parc


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Betws-y-Coed

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Betws-y-Coed te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Betws-y-Coed duurt daarna nog minimaal 5,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. Zeker in het laatste geval is de autorit vanaf de haven een paar uur korter. U zou ook kunnen vliegen op Manchester Airport in Engeland. Vanaf de luchthaven kunt u binnen 3,5 uur met de trein naar het dorp reizen. Onderweg moet u dan wel overstappen in Llandudno Junction. Voorbeelden van andere bestemmingen langs deze spoorllijn zijn Llanrwst, Doldwyddelan en Roman Bridge.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Noord Wales
→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Noord WalesOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Noord Wales

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers