Llangollen en de Dee Valley in Noord Wales

Het stadje Llangollen in Noord Wales Het stadje Llangollen in Wales Het historische Plas Newydd in Llangollen, Noord Wales Llangollen Railwayin Noord Wales Castell Dinas Bran in Llangollen, Noord Wales Dee Valley in Noord Wales hotel boeken via GBL Moel Famau in Wales Pontcysyllte Aqueduct in Wales Chirk Castle in Wales Erdigg House in Wales Chester in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenLlangollen in Wales

Llangollen is klein stadje in Noord Wales en heeft ongeveer 3 duizend inwoners. Het is gesitueerd in een fraaie omgeving en heeft tevens enkele historische bezienswaardigheden. Bezoek het lokale museum, het motormuseum, het historische huis Plas Newydd of klim naar de overblijfselen van Castell Dinas Bran om van de uitzichten te genieten. Daarnaast kunt u ook een ritje maken met een stoomtrein, een traject van 16 kilometer van de Llangollen Railway. Het dorp bevindt zich in de Dee Valley Area of outstanding Natural Beauty dat grenst aan de Clwydian Range. Er is dus het nodige natuurschoon in de omgeving. Ook ligt deze plaats aan de rivier de Dee en aan het Llangollen Canal dat gebruikt wordt door 'narrowboats', de typische smalle kanaalboten. In de buurt kunt u ook ook de kleine Rug Chapel bezichtigen.

Het gebied en met de name de kanalen en aquaducten rondom het dorp heeft de status van werelderfgoed. Dat is het gebied rondom het Pontcysyllte Aqueduct en daar behoren ook de Horseshoe Falls even ten westen van Llangollen toe. In de buurt kunt u ook Chirk Castle en het eveneens historische Erdigg House bezoeken. Als u in het noordoosten de grens met Engeland oversteekt dan komt u al snel in Chester, een stad met fraaie houten vakwerkhuizen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Llangollen.


Wandelen bij Llangollen

De Dee Valley is uiteraard een geschikt gebied om in te wandelen. U kunt hier onder andere de 24 kilometer lange Dee Valley Way lopen. Dat is een wandelroute tussen Llangollen en Corwen in het westen. Verder noordwaarts gaat liggen de heuvels van de Clwydian Range. Moel Famau is de hoogste heuvel in dat gebied.

Meer info: Dee Valley Way | Routes in de Clwydian Range en de Dee Valley


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Llangollen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Llangollen te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Llangollen duurt daarna nog minimaal 4 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. Zeker in het laatste geval is de autorit vanaf de haven een paar uur korter.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Noord Wales
→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Noord WalesOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Noord Wales

© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers